18 juli 2021 | Michael Kerkhof

Oostenrijkse ultrafietser legt 1026 kilometer af in 24 uur

De Oostenrijkse ultrafietser Christoph Strasser heeft een wereldrecord neergezet. Strasser kwam in 24 uur fietsen tot een afstand van ruim 1026 kilometer. De 38-jarige Oostenrijker reed een etmaal lang rondjes over de militaire luchthaven van Zeltweg, met een gemiddelde snelheid van 42,75 kilometer per uur.

Hoewel Strasser ook urenlang in de regen moest rijden en één keer een lekke band kreeg, wist hij het oude wereldrecord flink te verbeteren. Het record stond op 914 kilometer.

Volgens de begeleiders van Strasser heeft hij tijdens zijn recordtocht 14.400 calorieën verbruikt en had hij een gemiddelde hartslag van 136 per minuut. Hij stond gedurende de 24 uur slechts 2 minuten stil, vanwege de lekke band en twee keer om van fiets te wisselen. De Oostenrijker klaagde na afloop via Instagram over stramme kuiten, maar kondigde ook aan al weer op zoek te gaan naar een nieuw record.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen