2 juli 2021 | Michael Kerkhof

Belgische veldrijdster Jolien Verschueren (31) overleden

Vreselijk nieuws uit België. De 31-jarige veldrijdster Jolien Verschueren is overleden. In april van 2018 werd bij haar een hersentumor vastgesteld. Ondanks alles bleef ze wel doorfietsen. Vorig jaar reed ze zelfs nog de Koppenbergcross, de veldrit die ze in 2016 wist te winnen.

Verschueren, die in 2015 en 2016 meerdere crossen op haar naam schreef, reed in haar carrière voor Telenet Fidea en Pauwels Sauzen. Een echte vechtster was ze, want ondanks alle tegenslagen bleef ze fietsen. Vorig cross-seizoen reed ze nog drie wedstrijden, al wist ze logischerwijs geen ouderwetse resultaten meer neer te zetten.

Donderdagnacht overleed Verschueren na een oneerlijke strijd aan de gevolgen van kanker. ,,Jolien stond bekend om haar vechtersmentaliteit”, schrijft de Belgische wielerbond in een bericht. “Maar daarnaast was ze vooral een geweldige ploegmaat en vriend(in). Onze gedachten gaan uit naar haar familieleden.”

Rust zacht, Jolien!

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen