21 juni 2021 | fietsredactie

Nationale truien zijn verdeeld: Roosen en Pieters winnen NK, van der Poel stapt af

Timo Roosen pakte zondag na een loodzware koers de trui in het NK Wielrennen. Daarmee onttroonde hij Mathieu van der Poel, die met nog 50 kilometer te gaan afstapte. Bij de vrouwen ging Amy Pieters er met de winst vandoor. In België won Wout van Aert de strijd om ’s lands beste renner.

Slechte benen

Van der Poel gaf aan slechte benen te hebben en niet tegen het grote blok Jumbo-Visma renners op te kunnen. Na het afstappen gaf hij aan zich geen zorgen te maken voor de Tour de France, die zaterdag de 26e al van start gaat.
Ploeggenoot Riesebeek had daardoor een vrije rol en maakte daar dankbaar gebruik van door op een derde plek binnen te rollen bovenop de VAM-berg. Sjoerd Bax reed de hele dag ijzersterk en beloonde zichzelf met een twee plek op het ere-schavot.

Uitslag NK op de weg voor mannen
1. Timo Roosen (Jumbo-Visma)
2. Sjoerd Bax (Metec-Solarwatt): +0.30
3. Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix): +0.30


Zaterdag begint de Tour de France! Met onze Tourgids ben je helemaal op de hoogte. Van het parcours, de deelnemers, de kanshebbers en de mooiste etappes. Voor maar €8,95 bestel je de dikke gids al in onze shop. De verzending in NL is gratis!

Tourpakket 2021

Lees ook

Koop nu de officiële Procycling Tour de France gids 2021


Rondje winnaars

Bij de vrouwen werd Amy Pieters van Team SD Worx de nieuwe Nederlandse kampioene.

Bij onze zuiderburen pakten respectievelijk Wout van Aert en Lotte Kopecky de titel.

Nog wat winnaars van de Nationale truien:

Frankrijk: Remi Cavagna
Duitsland: Maximilian Schachmann
Italië: Sonny Colbrelli
Portugal: José Neves
Noorwegen: Tobias Foss
Zwitserland: Sylvan Dillier
Slovenië: Matej Mohorič
Denemarken: Mads Würtz Schmidt

Foto’s: Cor Vos

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen