10 mei 2021 | Michael Kerkhof

Van der Hoorn boekt sensationele zege in Giro

Taco van der Hoorn heeft op fraaie wijze de derde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De 27-jarige Rotterdammer, die uitkomt voor de Belgische wielerploeg Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, bleef op 8 kilometer van de finish als laatste van een kopgroep van acht renners over. Van der Hoorn hield net genoeg over om het aanstormende peloton voor te blijven.

Het is voor Van der Hoorn de eerste keer dat hij meedoet aan de Giro en direct schiet hij raak. Het was ongekend spannend in de slotkilometers want in de finale met niet-gecategoriseerde puisten kwam het peloton nog angstig dichtbij, maar in de bochtige slotkilometer in Canale wist Van der Hoorn zijn minimale voorsprong vast te houden. Vol ongeloof maakte hij het verdiende zegegebaar.

Achter Van der Hoorn won Davide Cimolai de sprint van het uitgedunde peloton. Peter Sagan, die zijn ploeggenoten van BORA-hansgrohe de opdracht gaf om in de heuvelzone de koers hard te maken, finishte als derde voor Elia Viviani. Filippo Ganna eindigde in het peloton en blijft leider.

De rit van maandag ging over 190 kilometer van Biella naar Canale met onderweg drie heuvels die meetellen voor de bergprijs.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen