12 april 2021 | fietsredactie

The Ride Gravel: in vijf dagen van de Vogezen naar de Cauberg

Bij Fiets omarmen we gravel en zijn we trots partner te zijn van het fonkelnieuwe evenement: The Ride Gravel. Van 30 augustus tot en met 3 september gravelen we in vijf dagen door vijf landen, van Midden-Frankrijk naar de Cauberg. Geheel in The Ride-stijl, dus met uitstekende verzorging voor rijder en fiets. Wij zijn er bij, jij ook?

Interesse? Ga naar www.the-ride-gravel.cc of schrijf je hier in voor het gratis webinar op donderdag 22 april! In een uurtje praat gravelorganisator Carlo van Nistelrooy je helemaal bij en kun je al je vragen stellen over het evenement.

De vijf etappes van Trek presents The Ride Gravel rijd je op je eigen tempo. Alleen of met vrienden. Je wordt daarbij uitgebreid ondersteund. Zo verblijf je op goede campings met alle faciliteiten, is je bagagevervoer van start naar finish geregeld (in je eigen gratis XXL TRG-duffelbag), is er een medisch team en een koers- en bezemwagen als ‘rescue team’. Uiteraard staan de professionele mecaniciens van Trek voor je klaar en wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Zo kun je kiezen voor een pakket met dagelijks ontbijtbox en is er na afloop van elke etappe een gezellige finish square met vuurkorf, barrista-koffie en een Kwaremont-bar. Natuurlijk ontbreekt ook soul food niet. De The Ride Gravel-food truck zorgt voor lekkere snacks en bites, maar hier kun je ook een menu van de dag scoren.

Prachtige off road route

Elke The Ride Gravel-etappe is gemiddeld iets meer dan 100 kilometer en voert je over een prachtige route van de Vogezen, via Noord-Frankrijk, de Duitse Eifel en de Waalse heuvels naar Zuid-Limburg. In etappe twee en vier is er een optie voor een extra lus zodat je die dagen boven de 140 kilometer kunt fietsen. Maar niets moet en alles mag in The Ride Gravel. De chill-atmosfeer van gravellen blijft heilig. The Ride-routebouwer Gijs Bruinsma tekent met route-partner Sigma voor de route die 60 procent offroad is en voert door schitterende natuurgebieden. De routes zijn voor deelnemers te downloaden via Komoot, waarvoor je een gratis wereldpakket ontvangt. Elke dag is er halfweg een ‘Checkpoint & Refuel Station’ waar je bij kunt tanken. Elke deelnemer krijgt een uitgebreid roadbook met alle informatie over route en points of interest. De grandioze Finish Party is bij het Shimano Experience Center in Valkenburg, waar je als held wordt ontvangen.

 

Overnachtingen en bagage

Ben jij niet zo van het in een greppel slapen, vier fietstassen vol spullen meetorsen en met een gasbrandertje je eigen eten en koffietje regelen? Dan is The Ride Gravel echt iets voor jou. The Ride Gravel zorgt dat jij je volledig kunt focussen op het genieten op de gravelbike. Er zijn drie pakketten voor je deelnamepakket. Het basispakket Rough & Tumble waarbij je je eigen tentje meeneemt en opzet. Bij het pakket Lean & Mean staat er een tent met slaapmatras voor je klaar, krijg je elke dag een ontbijt en 20 muntjes voor de food truck. Bij Bold & Beautiful slaap je in een ruimere tent met echt bed met matras, heb je ook een dagelijks ontbijt en krijg je 40 muntjes voor bar en food truck mee. Op de website vind je het gehele overzicht op een rij.

Let op! Tot 3 mei aanstaande gelden de aantrekkelijke Early Bird-tarieven!

Meer info: www.the-ride-gravel.cc/

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen