20 maart 2021 | Michael Kerkhof

Stuyven is topfavorieten te snel af in Milaan-San Remo

Jasper Stuyven heeft de wielerklassieker Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven. De Belg van Trek-Segafredo bleef op de Via Roma in Sanremo de Australiër Caleb Ewan en zijn landgenoot Wout van Aert voor. Mathieu van der Poel finishte als vijfde.

Het is de eerste keer dat Stuyven een van de vijf zogenoemde ‘Monumenten’ weet te winnen. Zijn grootste zeges tot nu toe waren Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

De Belg reed in de afdaling van de Poggio weg op het moment dat de favorieten naar elkaar keken. Stuyven stormde met nog twee kilometer te gaan op de meet af en kreeg in de slotkilometer nog gezelschap van Sören Kragh Andersen, die overnam en daarmee Stuyven een mooie dienst bewees. De Belg schoot in de laatste honderden meters uit zijn wiel en bleef de aanstormende groep nipt voor.

Ewan, die op de Poggio zowaar de sterkste indruk maakte, won de sprint van de achtervolgers en werd op slechts enkele meters van Stuyven tweede. Van Aert maakte het podium compleet voor Peter Sagan en Van der Poel.

Stuyven volgt met zijn overwinning Van Aert op.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen