16 maart 2021 | Michael Kerkhof

Nieuwe banden van Pirelli: P Zero Road en P Zero Race

In de zomer van 2020 presenteerde Pirelli twee nieuwe racebanden, de P Zero TLR en TLR SL. Nu komt Pirelli met de opvolger van het absolute topmodel P Zero Velo dat al vier jaar deel uitmaakt van de Pirelli-familie.

Het gaat om de P Zero Race en P Zero Road. Qua naam niet heel verschillend, maar in functionaliteit wel. De P Zero Race is ontworpen voor pure prestaties, terwijl de P Zero Road meer geschikt is voor allround gebruik. Het betreft opnieuw twee draadbanden, want dáár ligt de focus bij Pirelli op. “Het assortiment is vernieuwd met als doel meer grip, soepelheid en comfort te bieden.”

De nieuwe P Zero Race is gemaakt met de nieuwe SmartEvo compound, waarbij de behuizing is aangepast aan de 19c veldstandaarden. De ‘drieseizoensband’ is van de lente tot herfst te gebruiken op verschillende grondoppervlakken en te gebruiken voor zowel wedstrijden als allround gebruik. De P Zero Road is meer geschikt voor trainingsritten en geldt als een multifunctionele allround-band, te herkennen aan de meerdere groeven.

De maten variëren van 24, 26, 28 en 30 millimeter. Binnenkort zullen de banden ook in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

 
De twee nieuwe (draad)banden van Pirelli: P Zero Road (links) en Race (rechts).

Pirelli P Zero Race (2)

Pirelli P Zero Race
Pirelli P Zero Race.
Pirelli P Zero Race
Pirelli P Zero Race.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen