2 maart 2021 | Michael Kerkhof

Adidas showt nieuwe Velosamba schoenen

Adidas focust zich weer iets meer op de fietser en komt daarom met iets nieuws: de Velosamba. Een fietsschoen gebaseerd op de Samba schoenen van Adidas, al lijkt de Velosamba vooral geschikt te zijn voor woon-werkritten…

Want de Velosamba is ten opzichte van de Samba niet heel veel anders, behalve dat er aan de onderkant ruimte is voor een tweepuntssluiting en je dus makkelijk in je SPD-pedaal kunt klikken. Ook belangrijk: de buitenzool is van nylon, dus een stuk stijver dan de ‘normale’ Samba’s. De bovenkant is daarnaast gemaakt van gecoat leer. Adidas laat weten dat het waterafstotend is. De drie welbekende Adidas-strepen reflecteren en bieden je dus ook in het donker iets meer veiligheid.

Is een casual fietsschoen toch niet iets voor jou? Kijk dan naar bijvoorbeeld de Road Shoe van Adidas, zoals afgelopen december werd gepresenteerd. Vanaf nu zijn de Velosamba’s te koop voor €120. De witte, zwart en blauwe versie zijn al verkrijgbaar, de gele versie volgt op 9 maart.

Velosamba Velosamba Velosamba

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen