23 februari 2021 | Rob Meeuwessen

SRAM neemt pedalenmerk Time over

De Amerikanen van SRAM timmeren lekker aan de weg. Het merk bestaande uit verschillende afdelingen zoals Sram onderdelen, Zipp wielen Rockshox voorvorken breid nu uit en investeert in pedalenmerk Time.

Buiten Zipp, Truvativ en RockShox  heeft SRAM jaren terug ook al Quarq (van de powermeters) aan het portfolio toegevoegd. Ongeveer een jaar geleden werd ook de naam van Powertap overgenomen. De producten van Powertap worden inmiddels niet meer gemaakt, maar dit kan voor de toekomst nog weleens interessant worden. Powertap had in hun assortiment namelijk vrij goed werkende wattage-pedalen. Juist, pedalen. Het Franse Time, als onderdeel van de Rossignol-groep – dat buiten pedalen ook schoenen en in het verleden fietsten maakten – wordt nu inclusief patenten overgenomen door SRAM. Het gaat hier enkel om pedaal-gerelateerde zaken. Het fietsgedeelte is eveneens verkocht. Niet aan SRAM, maar aan de Cardinal Cycling Group. Zei nemen zowel de fietspatenten als de Franse fabriek over.

Voor nu zullen er geen directe veranderingen te merken zijn van deze overname. Maar met deze overname is SRAM wel in staat om het ontbrekende accessoire – het pedaal – onder eigen naam te gaan verkopen. Net als Shimano dat al ruim 25 jaar doet.

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Één reactie op “SRAM neemt pedalenmerk Time over

  • Dan mag SRAM meteen aan de bak om de lagering te verbeteren, want van alle generaties Time pedalen -en ik heb er heel wat versleten omdat zij toen de enige waren met laterale bewegingsvrijheid- hebben alleen de Time Racing’s jaren zonder problemen gedraaid.

Geef een reactie

Inloggen