18 februari 2021 | Michael Kerkhof

Nieuw: Polar Verity Sense, optische hartslagmeter

Het is niet de eerste optische hartslagsensor van Polar, want het Finse bedrijf beschikt al over de OH1 en OH1+. De nieuwe Polar Verity Sense is eigenlijk de derde in de rij. Wat is er anders?

De Polar Verity Sense is anders dan andere hartslagmeters. Je hoeft ‘m niet ter hoogte van je borst te dragen, maar kan de meter gewoon om je arm of andere plek op het lichaam doen. Of het nou tijdens het zwemmen, wielrennen, hardlopen of bowlen is: je hoeft de hartslagmeter alleen maar om te doen en de Polar Verity Sense past zich aan. Door middel van een Bluetooth-verbinding worden alle hartslaggegevens, gemeten door zes LED’s, direct naar het horloge (of fietscomputer, of indoorfiets in de sportschool enz.) verzonden.

Ten opzichte van de voorgaande modellen heeft de Verity Sense een langere batterijduur (20 uur in plaats van 8), is het Bluetooth-bereik flink vergroot tot wel 150 meter (handig voor bijvoorbeeld voetballers die live data naar de kant willen sturen) en is het geheugen uitgebreid van 4 tot 16 MB. Nog wat aanpassingen: de armband van textiel is anders (komt nu overeen met de H10 hartslagmeter) en de waterbestendigheid gaat tot 50 meter. Vooral voor zwemmers zijn er extra functies toegevoegd.

In zijn werk

Hoe het werkt? Doe de Verity Sense aan, koppel de hartslagmeter met je horloge en druk je vinger op de Verity Sense zodat-ie je hartslag herkent. Vervolgens verschijnt er op je horloge een melding (bij Polar kleurt het hartslagbolletje blauw) en kun je het losse hartslagdeel in de band klikken. Vervolgens zou de Verity Sense net als een borsthartslagband moeten werken. Daarna zou je de gegevens over kunnen hevelen door hem te synchroniseren met de Polar Flow-app.

De Polar Verity Sense verschijnt in twee maten (S, 15-22 centimeter en M-XXL, 22-34 centimeter). De prijs bedraagt €89,90. Meer informatie check je hier.

Polar Verity Sense Polar Verity Sense

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen