16 februari 2021 | fietsredactie

Teunissen mist klassieke voorseizoen, Sagan niet in Omloop

Mike Teunissen komt mogelijk het hele voorjaar niet meer in actie. De coureur kwam zaterdag hard ten val tijdens een trainingskamp van zijn ploeg Jumbo-Visma op Tenerife.

Teunissen reed zaterdag tijdens een afdaling op een steen en ging onderuit. Hij liet zich onderzoeken in een Spaans ziekenhuis en keerde zondag terug naar Nederland. In het AMC in Amsterdam bleek dat de renner verder behandeld moet worden. Jumbo-Visma meldt niet wat hij exact mankeert. Vorig jaar miste Teunissen een groot deel van het door corona ingekorte seizoen wegens een knieblessure.

“Eerst hoop je nog dat het meevalt, maar dit is zwaar waardeloos”, reageert Teunissen op de website van Jumbo-Visma. “Je wilt het seizoen graag goed beginnen, zeker als het vorige, zoals in mijn geval, al goeddeels door een blessure in het water is gevallen. Maar goed, de gifbeker moet kennelijk helemaal leeg. In plaats van een stap vooruit te zetten met een hoogtestage, zet ik er nu twee achteruit. Ik ga er alles aan doen om er zo snel mogelijk weer te staan.”

“Het is niet anders”, berust coach Grischa Niermann in het lot van zijn renner. “In de eerste plaats is dit een domper voor Mike. Voor ons als team is het ook balen, want het is natuurlijk geen geheim dat we in de klassiekers ambities hebben. Mike is daarvoor een sterke renner, maar gelukkig hebben we ook andere goede mannen om zijn gemis op te vangen.”

Sagan mist de Omloop en Kuurne

Peter Sagan mist eind deze maand de eerste Belgische wedstrijden van het nieuwe wielerseizoen. De 31-jarige Slowaak heeft zich afgemeld voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. De oud-wereldkampioen heeft een trainingsachterstand opgelopen. Hij testte onlangs positief op corona.

Sagan won vier jaar geleden nog Kuurne-Brussel-Kuurne en eindigde in 2016 en 2017 als tweede in de openingsklassieker de Omloop. Het is nog niet duidelijk wanneer hij aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

Peter Sagan 2021

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen