29 januari 2021 | Michael Kerkhof

Poll: Van der Poel of toch Van Aert: wie wint WK veldrijden?

Zondagmiddag weten we wie voor de vierde keer het WK veldrijden bij de mannen heeft gewonnen. Althans, dan gaan we er gemakshalve vanuit dat Mathieu van der Poel of Wout van Aert (of Zdenek Stybar, die kan ook voor de vierde keer winnen…) de winst pakt. Wie van de twee pakt in Oostende de titel? Of krijgen we een stunt van jewelste?

Even de favorieten uitlichten. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn natuurlijk de grote favorieten. Van der Poel is licht favoriet, maar weet in tegenstelling tot vorig seizoen hoe het voelt om meermaals van Van Aert te ‘verliezen’. De bookmakers schatten de kans op een wereldtitel van Van der Poel hoger in (1.50) dan voor Van Aert (2.70). De strijd om het brons ligt wat hen betreft open: Tom Pidcock (2.00 voor een podiumplek), Laurens Sweeck (2.75), Michael Vanthourenhout (3.75), Toon Aerts (4.00) en Eli Iserbyt (4,50) zijn de kanshebbers. Lars van der Haar is al minder favoriet (13).

Wie wint het WK veldrijden 2021? (mannen)

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Bij de vrouwen is de kans op een wereldtitel voor een Nederlandse vrouw groter dan groot. Ook de bookmakers weten dat, want een euro inzetten op Sanne Cant (29 keer je inzet) of Clara Honsinger (51) levert heel veel op. Lucinda Brand krijgt van de wedkantoren het voordeel van de twijfel ten opzichte van Ceylin del Carmen Alvarado, al scheelt het niet veel: 2.20 om 2.25. Denise Betsema is de derde kanshebber met 6.50, gevolgd door Marianne Vos (21). Wie is volgens jou de favoriet?

Wie wint het WK veldrijden 2021? (vrouwen)

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Lucinda Brand 2021, Ceylin del Carmen Alvarado

Mathieu van der Poel 2020

Lees ook

Voorbeschouwing WK veldrijden 2021 in Oostende

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen