Het Italiaanse Gaerne heeft al veel moois in het assortiment. Vorig jaar mocht ik de G.Tornado uitproberen en die schoen beviel mij heel erg goed: niet duur, maar wel erg stijf en comfortabel voor een kunststof-variant. Nu is er iets nieuws: de G.STL. Of de G.STL zo goed is als de prijs doet beloven weten we niet, maar de plaatjes zien er mooi uit…

Wat wegschoenen betreft bestaat de Gaerne-collectie voor 2021 uit vijf types. Zo is er de G.Record, een instapmodel voor 109 euro, is er de G.Tornado met een kunststof zool (€159) en carbon zool (€199) en vormen de G.Volata (€259), G.Chrono (€309) en G.STL (€379) het topassortiment. De G.STL is niet helemaal nieuw. Wat is er dan anders? Nou, vooral de kleursamenstelling is aangepast.

Eerst even wat info over de G.STL. De topschoen is een lichtgewicht (274 gram) met carbon zool (op basis van de index van Gaerne scoort de schoen 12 uit 12, voor wat het waard is). De stabiliteit van de voet in de schoen wordt vergroot dankzij de vorm van de zool in de voetboog, genaamd Tarsal Support System 1.0. Daarnaast beschikt de schoen over vier ventilatiegaten, is er een antislip-stukje toegevoegd ter hoogte van de tenen en is de optie voor de positie van de schoenplaatjes met 9 millimeter groter dan bij de zool van de G.Stilo. Daarnaast beschikt de G.STL over een dubbele Boa Li2-sluiting. Het bovenwerk is gemaakt van microvezel en afgewerkt met ‘laser-drilling’, waarbij er kleine gaatjes worden gemaakt. Dat moet voor meer warmteverspreiding zorgen.

Gaerne G.STL Gaerne G.STL Gaerne G.STL

De adviesprijs bedraagt dus €379, een smak geld. De maten variëren van 39 tot en met 47 en de schoen is in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar, te weten: lichtblauw, mat wit, mat grijs, mat zwart en iridium (soort zilvergrijs/paars overgangsmateriaal). Check hieronder nog wat foto’s. Meer info over Gaerne vind je hier.

Gaerne G.STL Gaerne G.STL
Gaerne G.STL