18 januari 2021 | Rob Meeuwessen

Een miljoen bomen gepland door kledingmerk Endura

 

In begin 2020 bracht Endura het nieuws naar buiten dat zij de komende vier jaar minstens 1 miljoen bomen per jaar willen planten om zo klimaat neutraal te kunnen produceren. Inmiddels zijn we een jaar verder en staat de tussenstand op 1.3 miljoen geplante boompjes.

Het eerste jaar zijn de zaadjes vooral gepland in Mozambique. Nu gaat het project verder in Schotland. Daar waar Endura zijn thuisbasis heeft. Het doel is om in 2024 meer dan klimaatneutraal te zijn en de jaren nadien deze stijgende (of dalende lijn zo u wilt) door te zetten. Een mooi streven en hopelijk een goed voorbeeld voor andere merken.

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen