18 december 2020 | Michael Kerkhof

Veldrijden op tv: wereldbeker in Namen, MvdP tegen WvA

Het heeft even geduurd, maar aanstaande zondag is het ein-de-lijk tijd voor een clash tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Het laatste ‘onderlinge duel’ eindigde in een overwinning voor Van der Poel (Ronde van Vlaanderen), maar wie trekt er zondag aan het langste eind? En waar is het duel op tv te zien?

Van Aert heeft er al drie wedstrijden in het veld op zitten, maar slaagde er nog niet in om te winnen. Met twee derde plaatsen en een vierde stek op zak trok hij naar Spanje voor een trainingsstage. Daardoor moest hij het afgelopen weekeinde aan zich voorbij laten gaan, waardoor het dus niet tot een duel kwam met Van der Poel. De wereldkampioen maakte zaterdag succesvol zijn rentree in Antwerpen door de Scheldecross te winnen. Een dag later was Tom Pidcock verrassend de betere in Gavere.

In Namen nemen Van der Poel en Van Aert het op tegen onder andere Eli Iserbyt, die de meeste overwinningen in het huidige crossseizoen op zijn naam heeft staan (6). De stand in de wereldbeker wordt echter aangevoerd door Michael Vanthourenhout, die in Tabor de beste was. Iserbyt werd toen tweede en Van Aert derde. Bij de vrouwen gaat Lucinda Brand aan de leiding voor Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema.

Van de laatste vijf edities van de Citadelcross wist Van der Poel er vier te winnen. Bij de vrouwen won Brand de laatste twee edities.

Waar is het op tv te zien?
– Vanaf 13.35 uur live op Eurosport 1
– Vanaf 13.35 uur live op de Eurosport Player
– Vanaf 13.30 uur live op NOS.nl
– Vanaf 17.30 uur een samenvatting op Sporza

Wout van Aert 2020

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen