17 november 2020 | Edwin Haan

Giro Helios Spherical, nieuwe tophelm

Giro introduceert vandaag de Helios Spherical helm. Hun nieuwste model voor race en gravel, met ‘advanced brain protection technologie’. Het woord Spherical in de naam slaat op de unieke constructie die is gebruikt om de MIPS schaal te laten draaien in de helm. Dezelfde techniek wordt ook al gebruikt in hun Aether en Manifest helmen. De Helios kost €249,95 en is vanaf 17 november te koop via Giro dealers en op giro.com.

Ball&Socket

Dat draaisysteem bestaat uit een ball-and-socket constructie, een soort kogelgewricht. Door deze te gebruiken is het niet meer nodig om de bekende gele MIPS glijschaal aan de binnenkant te hebben. De mogelijkheid tot beweging is nu geïntegreerd tussen twee lagen EPS schuim, die elk hun eigen dichtheid hebben. Bij een val wordt veel van de energie geabsorbeerd doordat de buiten- en binnenschaal onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit beperkt, volgens diverse onafhankelijke laboratoriumtesten, aanzienlijk de kans op een hersenschudding bij een onverhoopte val op je hoofd.

In deze video over de Aether zie je goed het het systeem werkt (vanaf 16 seconde).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De helm is aan de binnenkant afgewerkt met een zachte padding van anti-bacterieel materiaal. Door de nieuwe constructie werd het ook makkelijker om ventilatiekanalen aan te leggen. Door die kanalen en de 15 ventilatiegaten houdt de helm je ook bij warm weer lekker koel.

Maten en gewicht

Een Roc Loc® 5 Air fit systeem moet zorgen dat de helm goed aansluit zonder ergens te knellen of te wiebelen. De logo’s reflecteren en de Helios is er in 3 maten (S (51–55cm) M (55–59cm) L (59–63cm)). Een maatje M weegt volgens Giro maar 236 gram, een keurig gewicht voor een helm met geïntregreerd MIPS systeem. Je kunt kiezen uit 5 kleurstellingen, Matte Black Fade, Matte White/Silver Fade, Matte Black/Red, Matte Warm Black en Matte Black Fade/Highlight Yellow.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

2 reacties op “Giro Helios Spherical, nieuwe tophelm

Geef een reactie

Inloggen