16 november 2020 | Rob Meeuwessen

Supacaz Kazze, schoenen om mee te discobowlen

Als zoon van de eigenaar van een van de grootste fietsmerken ter wereld zit je financieel wel gebakken. Anthony Sinyard, inderdaad de zoon van Specialized-oprichter en eigenaar Mike heeft Supacaz als luxe speeltje. En wanneer niets moet en alles mag, dan kun je spullen maken en daar een prijs voor vragen die eigenlijk totaal uit verhouding zijn. Maar ach, luxe producten mogen geld kosten toch?

En zo zijn er nu na ‘oil-slick’ gekleurde ventielen en CO2 fietspompjes ook meekleurende en holografische schoenen. Want ja, Supacaz is niet alleen het speeltje van de zoon van. Ze zijn in de wielerwereld ook ‘uitvinder’ van regenboog gekleurde componenten. Wat begon met een felgekleurde bidonhouder en later stuurlint is uitgegroeid tot een volledig assortiment aan luxe producten.

De Supacaz Kazze schoenen komen beschikbaar in vier kleuren. In Nederland bij de dealer bestellen is nog iets te vroeg, maar voor $380 dollar bestel je ze online. Wacht je langer, dan wordt de adviesprijs $450 dollar, zo’n 380 euro. Een behoorlijke prijs voor een setje schoenen. Wat krijg je daarvoor? Een carbon zool met ‘Nasa grade 3’classificatie. Niemand weet wat dat inhoudt, want gefietst wordt er niet in de ruimte. Maar stijf zal het zeker zijn.

Twee Boa-draaisluitingen houden het geheel stevig rondom je voeten. De dunne stof, bestaande uit één stuk vormt de bovenkant van de schoen. Natuurlijk koop je de schoenen vooral vanwege de idioot opvallende kleuren. Pimpelpaars of regenboog zilver zoals de achterkant van een CD. Wie wil dat nu niet. Een setje in maat 42 weegt 259 gram. Bekijk alle info op de site.

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen