4 november 2020 | Michael Kerkhof

Van Aert laat zich van beste kant zien en helpt 5-jarige wielerfan

Wout van Aert kan bij de 5-jarige Bobbie Beutels niet meer stuk. De kleine wielerfan vroeg door middel van een videoboodschap om een handtekening van zijn wielerheld. “Mag ik een handtekening van u kopen? Dan mag jij die van mij.”

Al spelend met zijn miniatuurwielrenners wendt Bobbie zich tot Van Aert. “Ik ben Bobbie, ik ben 5 jaar en woon in Herentals”, zegt de dorpsgenoot van de renner van Jumbo-Visma, waarna hij naar zijn mini-wielrenners wijst. “Dat is Wout van Aert, dat ben ik, dat is Jack (doelt hij op zijn broertje) en dat is Fila.. alaflip”, doelt hij op wereldkampioen Julian Alaphilippe. “Mag ik een handtekening van u kopen? Dan mag jij die van mij.”

Bobbie’s vader vertelt in Het Laatste Nieuws dat zijn zoon een groot wielerfan is en altijd voor de buis zit als er koers is. “Hij speelt dan later met zijn eigen miniatuurrennertjes de koers na, inclusief de valpartijen”, aldus zijn vader. Tot slot wenst Bobbie zijn idool nog ‘veel plezier voor de baby’ toe.

Droom komt uit
Van Aert is de beroerdste niet en heeft een kaart met handtekening hoogstpersoonlijk door de brievenbus geduwd. “Dag Bobbie. Ik heb je oproep in de krant goed ontvangen en vind het een fantastisch, schattig filmpje. Ik vertrek bij deze om het kaartje in je bus te steken. De betaling zal ik wel via je mama en papa regelen”, zegt hij met een knipoog.

Een kleine moeite, maar een groot gebaar.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen