30 oktober 2020 | Michael Kerkhof

Van der Poel en Van Aert kruisen minimaal vier keer de degens

Nog maar net bekomen van de immens spannende eindsprint in de Ronde van Vlaanderen wacht over niet al te lange tijd alweer een nieuw duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ditmaal niet op de weg, maar weer ouderwets in het veld.

Veel veldritten rijden de tegenwoordig parttime crossers niet. Van der Poel heeft er voorlopig acht op zijn programma staan, terwijl Van Aert er zelfs twee minder rijdt. Van Aert begint al iets eerder aan zijn veldritseizoen: op 28 november maakt hij in Kortrijk zijn rentree in de modder. Van der Poel zal twee weken later in Antwerpen zijn eerste veldrit rijden.

Op 23 december in Herentals kruisen de twee kemphanen voor het eerst de degens. De cross maakt deel uit van de X20-trofee (opvolger van de DVV Verzekeringen trofee) en is de eerste van waarschijnlijk minimaal vier ontmoetingen. Drie daarvan vinden plaats in de X20-trofee (Herentals, Baal en Hamme), de vierde is tevens de allerbelangrijkste: het wereldkampioenschap in Oostende op 31 januari.

Denise Betsema 2020

Lees ook

Betsema over leeg rakende kalender: 'Pakken wat je pakken kan'

Waarschijnlijk volgen er meer wedstrijden op de agenda’s van Van der Poel en Van Aert, maar voorlopig blijft het beperkt tot onderstaande. “Ik wil in de maanden december en januari zoveel mogelijk crossen”, zegt de Nederlander. “Dit zijn zes mooie crossen, allemaal vaste waardes op de kalender die in het verleden altijd voor spektakel hebben gezorgd. Het blijft echter niet bij zes. Binnenkort zullen we er meer bekendmaken.”

Zaterdag vindt overigens de Koppenbergcross plaats, ook onderdeel van de X20-trofee. Vanaf 13.30 uur is Sporza er bij.

Het voorlopige programma van Mathieu van der Poel:
– Scheldecross Antwerpen (X20-trofee), 12 december
– Citadelcross Namen (wereldbeker), 20 december
– Herentals (X20-trofee), 23 december
– Bredene (Ethias Cross), 30 december
– GP Sven Nys Baal (X20-trofee), 1 januari
– NK veldrijden in Zaltbommel, 9 januari
– Flandriencross Hamme (X20-trofee), 23 januari
– WK veldrijden in Oostende, 31 januari

Het voorlopige programma van Wout van Aert:
– Urban Cross Kortrijk (X20-trofee), 28 november
– Herentals (X20-trofee), 23 december
– GP Sven Nys Baal (X20-trofee), 1 januari
– BK veldrijden in Meulebeke, 9 januari
– Flandriencross Hamme (X20-trofee), 23 januari
– WK veldrijden in Oostende, 31 januari

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen