29 oktober 2020 | Rob Meeuwessen

MTB Kledingtest deel 4 – Craft & Maloja

Nog één keer twee sets kleding. Van Hollandse bodem krijgen we een kit van Craft ter beschikking. Maloja stuurt ons een kicken broek met bijpassend shirt. Twee setjes waar je zonder meer mee gezien mag worden.

Craft Hale XT shirt

Het enduro shirt met korte mouwen van Craft kost 69,95 en is naast de afgebeelde exemplaar ook te krijgen in een donkerde versie. Voor de dames is er een iets anders motiefje. Hij is er ook met lange mouwen en dan kost hij 10 euro meer. Het shirt heeft 1 achterzakje met rits met een opening voor een koptelefoonsnoer.

De fit is lekker losjes en de mouwen komen net tot aan de ellebogen. Het shirt laat toe om elleboog of rugbeschermers eronder te dragen. De stof droogt snel weer op en voelt comfortabel aan. Puik shirt!
Prijs: €69,95
Meer informatie

Craft Summit XT broek

De Summit XT broek komt tot net over de knieën en heeft 2 zakken aan de voorkant en 1 kontzak met rits. Het herenmodel (enkel zwart) komt tot net over de knie en voor de dames komt hij net tot boven de knieën, maar wel keuze uit 3 mooie kleurtjes. Alle kleding van Craft is beschikbaar in maat XS tot XXL er worden bij Craft veel gerecycleerde materialen gebruikt wat een goede zaak is.

De heupband en de stof hebben niet heel veel rek wat niet altijd even fijn is tijdens het bewegen. De sluiting met de haak vooraan is wel erg praktisch. Het materiaal van de broek is wat sterker. Je zult letterlijk je broek niet schuren als je een keer hard onderuit gaat.
Prijs: €79,95
Meer informatie

Craft Hale XT jacket

Onmisbaar als je de bergen in gaat is een windstopper. De Hale XT kost 89,95 en is lichtgewicht, winddicht en waterafstotend jasje. Op de website van Craft is de kleur van mijn getest shirtje niet terug te vinden, wel een zwarte en 2 camouflage versies. Voor dames is dit jasje enkel beschikbaar in zwart. Voorzien van een borstzakje en 1 achterzak, die eerder bedoelt is om het shirtje in op te rollen tot een klein bolletje.

Een superlicht jasje dat zelfs in je broekzak past. Een jasje als deze kan een heuse lifesaver zijn als het weer ineens omslaat of om snel aan te trekken als je aan een lange afdaling begint. Hij is waterafstotend, maar een regenjas kun je het niet noemen. Mede omdat de zijkanten rekbare panelen hebben waar het water zo doorheen druipt. Natuurlijk wel weer goed voor de ventilatie. De wind houd het jasje wel tegen. Wat jammer is dat het jas snel vol zit met kreukels. Het materiaal heeft amper rek, waardoor de pasvorm ook wat losser is.
Prijs: €89,90
Meer informatie

Craft Pro Dry Nanoweight SS M ondershirt

Voor 39,95 kun nog een superlicht ondershirtje toevoegen aan deze outfit. Ze zijn te koop in 6 verschillende kleuren, zowel voor dames en heren. Tevens ook beschikbaar mouwloos of lange mouwen. Het stofje van dit ondershirt weegt amper 80 gram voor een vierkant meter.

Ten opzichte van traditionele ondershirt is deze wat minder rekbaar, waardoor hij wat losser hangt. Dat stoort tijdens het dragen niet, omdat de laag erop de stof aandrukt tegen de huid. Eenmaal als je begint te zweten laat de stof het vocht makkelijk door.
Prijs: 39,95

Conclusie Craft

De kleding van Craft ziet er goed uit en is fijn om te dragen. De stofjes zijn dun, sneldrogend en uiterst geschikt voor in de zomer. Wat betreft de prijs is de kleding van Craft goedkoper dan die van POC. Het verschil zit vooral in de afwerking. Het logo van de broek liet al na een paar keer wassen los bijvoorbeeld. Desalniettemin krijg je voor het geld dat je betaald prima kwaliteit kleding, maar vooral erg lichte kleding. Meer info: www.craftsportswear.com

Maloja Palinm shirt

Er zijn zo veel merken op de markt dat we bijna eindeloos kunnen blijven testen. Sommige merken hebben echter een kleine voorkeur bij ons. Maloja is zo’n merk. Vaak net anders dan anders. Altijd mooie kleuren en meestal heel natuurlijke materialen. In het verleden hebben we al diverse setjes van Maloja getest. Dit setje is een uitzondering op eerdere reviews. Het Palinm baggy shirt is namelijk niet gemaakt van Merino of een ander mooi natuurlijk shirt. Nee, dit shirt is gemaakt van ‘airdry’ zoals Maloja het noemt. En inderdaad, het is een sneldrogend goedje. Maar ook ‘gewoon’polyester en daarmee geen shirt wat je een dag lang lekker draagt. Het shirt is redelijk zwaar en vrij simpel uitgevoerd. De afwerking is dan weer wel van niveau maloja en heel dik in orde. Mooie stiksels rondom de hals en een chique kleurtje.

De pasvorm is gemiddeld en zeker niet ‘te’ los. Prettig.  Een klein zakje was welkom geweest.
Prijs: €79,90
Meer informatie

Bardim short

Misschien wel de broek die ik dit seizoen het meest gedragen heb van allemaal. Maar, thuis. In de tuinstoel, op het terras of in de auto. Een heerlijk fijne korte broek van hoge kwaliteit. Maloja plaatst deze broek dan ook in het ‘multi sport’segment en niet bike-specifiek. De reden waarom ik de broek niet graag op de fiets aan heb is dat hij gewoonweg te kort is. Sta je recht, dan gaat het nog wel, maar zittend in het zadel dan zijn de broekspijpen korter dan de binnenbroek die er onder zit. De afwerking en kwaliteit van de broek is erg goed. Fijne grove ritsen op de juist plaat. Makkelijk bedienbare velrostrips en de bekende achterzakken met logo’s.

Ben je gebouwd met korte pootjes of vind je een broek met korte pijpen gewoon prettig. Dan is het een topding, de elastische achterkant werkt goed. De broek zakt niet af. Zowel op, als naast de fiets niet.

De broek is verkrijgbaar in vier natuurlijke kleuren en zes maten. Ik probeerde de ‘medium’ zoals bij bijna alle testsetjes. Een maat groter had misschien langere broekspijpen opgeleverd. Ik gok dat de broek dan ook minder goed op zijn plek blijft zitten.

Al met al een kwalitatief hoogwaardig setje, maar niet zo af als we van Maloja zijn gewend. 10 centimeter langere broekspijpen en een shirt van een ander, meer natuurlijk materiaal is wat er te wensen overblijft.

Prijs: € 89,90
Meer informatie

 

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen