27 oktober 2020 | Rob Meeuwessen

MTB kledingtest deel 2 – Rockrider & Bontrager

Vandaag verder met deel twee uit onze kledingtest. We probeerden de kleding van mega-magnaat Decathlon en de comfortabel zittende kleding van Bontrager. Twee setjes die goed te betalen zijn en verkrijgbaar in meerdere kleuren en varianten.

Rockrider All mountain shirts

Van dit shirt zijn er twee varianten, eentje met lange mouwen (20 euro) en eentje met korte mouwen (17 euro). Beide verkrijgbaar in het zwart en marineblauw, die mooi past op de blauwe ST 500 broek. De maten ervan lopen op van S tot XXL. De shirts zijn opgebouwd uit 82% polyester en 18% elastaan en erg basic.

Beide zijn goed ademende shirts, ideaal voor in de zomer. De pasvorm is wat strakker en ze spannen wat meer rond de borstkast. De gladde stof voelt aangenaam. Het enige dat mist is een eventueel een klein zakje.
Prijs: €16,99 (€19,99 met lange mouwen)
Meer informatie

Rockrider ST 500 broek

Bij deze broek (S tot XXL) heb je keuze uit vier kleuren: felrood, zwart, zwart met groen en de afgebeelde marineblauwe kleur. Hij bestaat uit twee delen, een korte broek met zeemvel voor eronder en de broek zelf. Hij heeft twee zakken op de broekspijpen, waarvan één waterdichte met rits en één met kleine vakjes voor bijvoorbeeld reepjes in te stoppen. Verder nog een smalle kontzak met rits.

De korte broek met zeemvel is niet fantastisch, maar zeker goed genoeg om korte ritjes mee te doen. De broek zelf zit fijn en heeft stretch op de juiste plaatsen. De zakjes zijn praktisch. De heupband kun je niet instellen, maar door de rek ervan blijft hij voldoende zitten. Knap werk van Decathlon dat ze een 2-in-1 broek van deze kwaliteit kunnen aanbieden voor slechts 35 euro.
Prijs: €34,90
Meer informatie

Rockrider Windjack mtb

Praktisch windjasje met een doordachte opbouw van stoffen. Voor het comfort is hij gemaakt van verschillende stoffen. Zo zit er aan de borst en bovenkant van de mouwen een stof die minder gevoelig is, zodat je gerust eens een binnenbocht kunt nemen langs een struik. De binnenkant is aangenaam zacht. Het jasje heeft één grote achterzak met rits waar je het jasje ook binnenstebuiten in kunt op rollen. Te koop van S tot XXXL en in het blauw en zwart.

Ondertussen is dit windjack een kledingstuk geworden dat ik heel graag draag. Dit komt door de aangename katoenstof en de warmte, en toch ademt het jasje heel goed door de dubbele laag stof op de rug en de opening onder de oksels. De capuchon is wellicht overbodig en het jasje was helemaal af geweest als je deze zou kunnen oprollen. De lange flap achteraan is goed om je broek te beschermen tegen opspattend water. Enorm handig jasje voor slechts 20 euro (!!!).
Prijs: €19,90
Meer informatie

Rockrider ST 500 handschoenen

De ST 500 handschoenen zijn even duur als het windjasje hierboven. Decathlon biedt de handschoenen aan van XS tot XXXL in vijf verschillende kleuren. Op de duim, wijsvinger en middelvinger zitten siliconen stripjes om je telefoon of fietscomputer te bedienen en voor extra grip op de remhendel. Op drukzones aan de binnenkant is er extra padding voorzien. Aan de knokkels aan de buitenkant zit er een dikkere stof om je te beschermen tegen impact.

Aan de binnenkant kun je de handschoenen aan elkaar vast klikken. Het duurde even voordat ik het doorhad, maar nu weet ik waarom er een lus vooraan de ST 500 broek zit. Hieraan kun je de handschoenen handig vast klikken als je bijvoorbeeld in de lift omhoog zit of gaat lunchen. De handschoenen zelf zijn sterk en zijn ondanks de dikte nog voldoende ademend.

Conclusie Rockrider

Het verschil in prijs tussen de kledingsets zijn bijzonder groot. Dit verschil vind je ook terug in de afwerking. Zo wil er bij Rockrider al eens eerder een naadje los zitten. Als je af en toe eens wilt wisselen tussen comfortabele mountainbikekleding en strakke lycra is de all mountain- en ST 500-lijn een hele goede keuze. Bij Rockrider krijg je een hele set kleding waar je bij POC bijvoorbeeld enkel een shirtje voor krijgt. Je krijgt simpelweg heel veel voor heel weinig geld. Meer info: www.decathlon.nl

Bontrager

Semi-fitted lees ik in de hals van dit Rhytm shirt van Bontrager. Op de borst lezen we Trek. Beide namen worden door elkaar gebruikt. Het shirt is eenvoudig, maar prettig. Geen luxe functies, zakjes of andere mogelijkheden. Gewoon een lekker luchtig shirtje met relatief lang mouwen. Ook de romp is behoorlijk lang, prettig tijdens het fietsen. Zo kruipt het shirt niet langzaam omhoog.

Het Rhytm shirt is in wisselende kleuren bij Trek/Bontrager in de collectie en vaak te koop voor aantrekkelijke prijzen. Twee tientjes voor een baggy shirt is niets te veel. De branding is niet erg opvallend, dus ook prima ‘draagbaar’ voor iemand zonder een Trek tussen de benen.

Verbeterpunten? De stiksels hebben best wat rafels en harde plekjes. Dat kan hier en daar wat irritatie geven.
Prijs: €44,90
Meer informatie

Rhythm broek

Licht en luchtig, geen toetje. Nee, we bedoelen deze fietsbroek van Bontrager. De Rhytm broek is wel erg dun. Een lekkere fladderbroek voor op de cross country fiets. Steun hoef je er niet van te verwachten. De broek blijft op zijn plek zitten door een gesp met vrij smal koord. Ook dit is niet foutloos. Door het aansnoeren kropt de broek op de heupen behoorlijk op. Tijdens het rijden heb je hier niet echt last van, maar mooi is anders.

De zakken zijn ruim, maar een rits ontbreekt. Je wilt dan ook niet iets in je zakken laten zitten tijdens het rijden. Verliezen doe je het waarschijnlijk niet. Maar ‘wat als’ is al reden genoeg om het te laten.
Als we de pasvorm bekijken is lengte vrij gemiddeld. De broekspijpen kruipen wel langzaam omhoog. Vooral omdat de stof zo dun is. Persoonlijk houd ik van iets meer stevigheid en minder ‘zwembroek gevoel’.

De broek is alleen aan te raden als je lekker gaat toeren. Meer geschikt voor een ritje op de trekking fiets dan een dagje Ardennen. Het shirt kan prima mee met de concurrentie en is heel redelijk geprijsd.
Prijs: €89,90
Meer informatie

 

 

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen