25 oktober 2020 | Menno Grootjans

Nieuw: Bianchi Specialissima, bedoeld als ultieme allrounder

Specialissima. De naam bestaat al sinds pakweg de jaren ’70, maar een Bianchi Specialissima met schijfremmen is er nog nooit geweest. De laatste carbon Specialissima met velgremmen dateert uit 2015, volgens ons. Daarna is er meer aandacht geschonken aan de XR4; niet geheel onlogisch. Daar reden en rijden de profs mee, wat ook zorgde voor prettige verkoopcijfers. De Specialissima was wel leverbaar, maar bleef nogal op de achtergrond. Nu is er een nieuwe uitvoering.

Allrounder

De Specialissima is bedoeld als ultieme allrounder. Slechts 750 gram (in een maat 55), 370 gram voor de voorvork en volgens Bianchi stijf genoeg voor de profs. De nieuwe Specialissima is ontworpen voor UCI WorldTour-profs. Of het nu is in de bergen of om te domineren op het vlakke, de nieuwe Specialissima moet de oplossing zijn. De Specialissima wordt de officiële fiets van de Mitchelton-Scott WorldTour-teams voor zowel mannen als vrouwen. Voor aerodynamische verbeteringen gebruikte Bianchi innovaties die waren bedacht voor de Oltre, met betere integratie (interne kabelgeleiding, geïntegreerde zadelpen en cockpit), ACR stuur/stuurpen combo, scherpere lijnen en aero buizen.

Nieuwe kleuren

Om het Bianchi-gevoel voort te zetten, verschijnt de nieuweling ook in kenmerkend ‘Celeste’. Maar de Specialissima zal ook beschikbaar zijn in de ultralichte volledig zwarte kleurstelling (gewichtsbesparing van 80 gram). Daarnaast kun je je Specialissima ook in een ‘custom’ kleur bestellen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Meer info: bianchi.com

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen