19 oktober 2020 | Michael Kerkhof

Cervélo en Jumbo-Visma gaan voor meerdere jaren samenwerken

Jumbo-Visma ruilt de celeste fietsen van Bianchi in voor Cervélo, zo hebben beide partijen maandag laten weten. Vanaf volgend jaar rijden alle renners van Jumbo-Visma (dus inclusief de nieuwe vrouwenploeg, schaatsers en beloften) op fietsen van Cervélo.

Renners als Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Marianne Vos hebben volgend jaar de beschikking over de R5 Disc, S5, P5 en Caledonia. De vrouwen en beloften gaan rijden op wielen van Reserve, mede-ontwikkeld door Cervélo. “Dit is een geweldige stap voor ons team. Cervélo is een innovatief merk en marktleider op het gebied van technologie”, zegt ploegbaas Richard Plugge. “Ik ben ervan overtuigd dat we samen aan nog snellere fietsen kunnen werken. Samenwerken en het beste nastreven is ons gezamenlijke doel.”

Cervélo S3 Ultegra Di2 Disc

Lees ook

Tourfietsen getest: Cervélo S3 Ultegra Di2 Disc, de fiets van Sunweb

“Het merk maakt onderdeel uit van Pon, net als wij een Nederlands bedrijf. Het is geweldig dat twee Nederlandse merken wereldwijd impact maken, elkaar hebben gevonden”, vervolgt Plugge.

Na zeven jaar neemt Jumbo-Visma dus afscheid van Bianchi. Met ups en downs werd er de laatste jaren samengewerkt met de Italianen. Dieptepunt was de tijdritfiets van Bianchi in de Tour van 2014, die Aquila CV liep namelijk aan. De laatste jaren werden er echter steeds mooiere resultaten geboekt op de Bianchi-fietsen. Hoogtepunt moest de Tour-eindwinst van Primoz Roglic worden na een geweldige ronde voor Jumbo-Visma, maar zoals bekend liep dat op de voorlaatste dag even iets anders af…

“Wij willen Bianchi bedanken voor de mooie samenwerking. Zij hebben ons gesteund door dik en dun.” In totaal won Jumbo-Visma en diens voorgangers 177 keer op een Bianchi-fiets. “De Vuelta wordt onze laatste wedstrijd op een Bianchi. We hopen een mooie samenwerking in stijl af te sluiten.”

Stoelendans
Bianchi blijft actief op het hoogste wielerniveau, want de Italianen gaan samenwerken met Mitchelton-Scott. Scott, tot en met dit jaar dus verbonden aan de Australische ploeg, gaat samenwerken met Sunweb. Sunweb werkte tot en met dit seizoen samen met Cervélo. Zo is de cirkel weer rond.

Lees ook

Vrijdag Crossdag: De Cervélo van Joris Nieuwenhuis

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen