15 oktober 2020 | Rob Meeuwessen

Nieuw: Pro bikepack tassen

Zo’n anderhalf jaar geleden mocht ik de bikepacktassen van Pro uittesten. Wat volgde was niet de review waar Pro op had gehoopt. Na mijn kritische benadering en tegenvallende test kreeg ik per brief een reactie. Mijn verbeterpunten werden meegenomen in een vervolg en zie hier. De tassen van Pro zijn volledig vernieuwd. Een ander sluitsysteem.

Alle tassen zijn gemaakt van een veel soepeler, lichter materiaal. Ritsen zijn verbeterd en waterdicht en ook de framebevestiging is vernieuwd. Dat beloofd wat.
Er is keuze uit een bovenbuistas. Zo’n klein ding om je powerbank of Haribo in te verstoppen. Weegt geen drol en kost je €59,90.

De frametas heeft een flinke capaciteit van 5,5 liter en kost €109,90. Voor vier tientjes meer krijg je de zadelpentas mee naar huis. Met flinke velcrostraps is het geheel aan je zadel en zadelpen te bevestigen. Een elastiek aan de bovenkant biedt de mogelijkheid om slippers, stokbrood of gevonden voorwerpen mee te slepen.

Nieuw is de kleine stuurtas. Aero is eventjes niet ‘everything’ met deze vierkante box. Je monteert hem makkelijk met velcrostraps en is gemaakt om snel een regenjackje, chocoladereep of stok kaarten tevoorschijn te toveren. De tas heeft een capaciteit van 2,5 liter en dat is behoorlijk wat. Het geheel is waterdicht en bestaat uit twee compartimenten. Prijs? €49,90. Te bestellen bij elke Shimano dealer.

 

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen