13 oktober 2020 | Michael Kerkhof

Einde Giro voor Kruijswijk na positieve coronatest

De Giro d’Italia gaat vandaag verder zonder Steven Kruijswijk. Maandag moesten alle renners een coronatest ondergaan en de Nederlander blijkt positief te hebben getest. Het is de tweede positieve test in deze Giro, want eerder testte Simon Yates al positief op het virus.

Kruijswijk stond 11de in het algemeen klassement op 1.24 minuut van leider João Almeida. Zondag, een dag voor de positieve test, verloor hij nog tijd op zijn concurrenten en sprak hij ‘van een slechte dag’. Mogelijk heeft het virus daar dus mee te maken.

Geen Mitchelton-Scott meer
Mitchelton-Scott stapt helemaal uit de Giro. Vier stafleden van de ploeg hebben positief getest, waarop is besloten om ook de renners uit koers te halen. Er zou ook een positief geval zijn bij Sunweb, de ploeg van Wilco Kelderman, Sam Oomen en Michael Matthews.

Update: het gaat om Matthews. Kelderman heeft een negatieve uitslag binnengekregen en blijft in de Giro.
Update 2: Jumbo-Visma trekt al haar renners terug!

Michael Matthews 2019

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Einde Giro voor Kruijswijk na positieve coronatest

  • Wat jammer voor de Giro, de mooiste van alle grote rondes. En voor Steven, mijn favoriete NL renner. De sjeu is er voor mij nu wel af nu zelfs hele ploegen de ronde moeten verlaten. Kelderman is natuurlijk super maar ook zijn ploeg krijgt het moeilijk. Vraag mij af hoe lang deze Giro nog kan doorgaan. En dan de Vuelta….

    .

Geef een reactie

Inloggen