9 oktober 2020 | Michael Kerkhof

Parijs-Roubaix gaat definitief niet door

Jammer maar helaas: Parijs-Roubaix vindt dit jaar geen doorgang, zo heeft organisator ASO bekend gemaakt. De Franse autoriteiten hebben daartoe verzocht, vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in Frankrijk.

Aanvankelijk werd er nog gesproken van een Parijs-Roubaix zonder publiek, maar nu is er dus helemaal een streep gezet door de klassieker. Op 12 april werd Parijs-Roubaix ook al afgelast. De 118e editie vindt nu plaats op 11 april 2021. Philippe Gilbert mag zich nog een jaar de laatste winnaar van de ‘Hel van het Noorden’ noemen. In een sprint-à-deux versloeg hij in 2019 Nils Politt.

Parijs-Roubaix is niet de eerste koers die niet doorgaat. Vorige week werd de Amstel Gold Race al (opnieuw) afgelast.

Ook de vrouweneditie is afgelast. Die wedstrijd zou voor de allereerste keer georganiseerd worden.

Parijs-Roubaix

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen