7 oktober 2020 | Michael Kerkhof

Nieuw: Polar Vantage V2, voor betere prestaties en herstel

Polar komt weer met een nieuw multisporthorloge op de proppen. Eerder dit jaar lanceerde het Finse bedrijf al de Grit X, een outdoor-sporthorloge, maar nu is daar de verbeterde versie van de Polar Vantage V: de Vantage V2.

Formule 1-coureur Valterri Bottas en oud-topschaatser Erben Wennemars mochten de Vantage V2 al een tijdje uitproberen. Het horloge biedt vooral inzichten in het herstel. “Volgens Polar is kennis essentieel in het boeken van vooruitgang. Om je doelen te kunnen bereiken, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen training en herstel”, schrijft Polar in het persbericht.

Polar Vantage V2

Daarom mocht Bottas in aanloop naar het F1-seizoen gebruik maken van de V2. “Wanneer je een druk leven leidt, kan het lastig zijn om genoeg tijd te vinden om te sporten en te accepteren dat herstel en slaap geheime wapens zijn als het gaat om het verbeteren van je prestaties. Het is daarom van cruciaal belang dat je over de juiste gegevens en tools beschikt om slimmer te en efficiënter te kunnen trainen”, zegt hij erover.

Ook Wennemars is uiteraard tevreden met zijn nieuwe horloge. “Ook al jaag ik geen wereldrecords meer na, ik wil nog altijd beter worden in wat ik doe en een optimale conditie behouden. Polar begeleidde me bij elke stap en ik slaagde er zelfs in om mijn PR op de marathon vorig jaar te verbeteren naar 2u48’35. Polar Vantage V2 neemt vooruitgang naar het volgende level en helpt me om nog slimmer te trainen.”

Erben Wennemars V2 Polar
Erben Wennemars met de Polar Vantage V2. 

Wat is er zo anders? Polar optimaliseert de trainingsinspanningen bij verschillende sporten. Zo zijn de Running en Cycling Performance Tests nieuw en is er Leg Recovery Test, dat mooi aansluit bij functies als Training Load Pro en Recovery Pro. Kortom: functies om te checken of je wel hersteld bent van de geleverde inspanningen. Ook nieuw: Test Hub, een omgeving waarin je alle gegevens kunt analyseren. Daarnaast zijn er ook nieuwe muziek- en telefoonfuncties.

De Polar Vantage V2 is er in het zwart, groen en limegroen. De adviesprijs voor het lichte horloge bedraagt €499,90. Inclusief H10 hartslagmeter komt het neer op €549,90. Meer informatie? Check de website van Polar.


De nieuwe Polar Vantage V2 in de drie verschillende kleuren. 

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen