6 oktober 2020 | Menno Grootjans

Nieuwe Canyon Aeroad, sneller dan ooit

Zaterdag nog volle bak op Sporza, te zien in de commercials van Zwift, vandaag op het scherm van je telefoon of computer. Canyon onthult namelijk officieel de nieuwe Aeroad, het snelheidswapen van onder meer Mathieu van der Poel.

Aeroad CFR, Aeroad CF SLX en Aeroad CF SL

Een nieuw model dat in elk opzicht een verbetering is van zijn voorganger. De nieuwe Aeroad is tot 7,4 watt sneller, tot 170 gram lichter en tot 14% stijver. Naast deze meetbare vooruitgang komt de Aeroad met een revolutionaire monocoque cockpit die zowel in de hoogte als in de breedte nauwkeurig en in een handomdraai op maat is af te stellen. Er verschijnen drie verschillende versies: Aeroad CFR, Aeroad CF SLX en Aeroad CF SL.

De nieuwe R065 Aeroad is het resultaat van een jarenlang ontwikkelproces. Tijdens dit proces heeft de fiets heel wat uren doorgebracht in de windtunnel onder toeziend oog van Swiss Side, onder meer bekend van hun werk voor het Formule 1-team van Sauber. Maar het is niet alleen een product van wetenschappers, er zit namelijk ook veel feedback in verwerkt van onze profrenners. Alejandro Valverde, Warren Barguil en natuurlijk Mathieu van der Poel, allemaal hebben zij een aandeel in de ontwikkeling.

CP0018 Aerocockpit

De modellen Aeroad CFR en Aeroad CF SLX komen met de nieuwe CP0018 Aerocockpit: tot 15 mm speling in de hoogte en tot 40 mm speling in de breedte. De instellingen zijn met slechts één tool in een handomdraai naar wens aan te passen. Geen spacertorens en geen bewerkelijke ombouwoperaties meer. Bovendien is er geen kabel of remleiding meer te zien, vanwege de perfecte integratie. De goedkopere Aeroad CF SL wordt geleverd met de bekende cockpit uit de huidige generatie.

Geometrie

Qua geometrie zijn alle versies van de nieuwe Aeroad gelijk. Het bereik bij CF SLX en CFR loopt van de maten 2XL tot 2XS met 700c wielen, terwijl de Aeroad CF SL ook de beschikking krijgt over een 3XS uitvoering. In de maten 2XS en 3XS zijn de de CF SL modellen uitgerust met 650b wielen. Op deze manier kunnen ook kleinere rijders kunnen beschikken over consistente prestaties. Voor alle uitvoeringen geldt dat ze bij Canyon werken met een 25mm band voor en een 28 mm band achter, voor een optimale balans tussen aerodynamica en comfort.

Direct beschikbaar

De nieuwe Aeroad is beschikbaar vanaf dinsdag 6 oktober 2020, exclusief op canyon.com.
Prijzen beginnen bij €3299,- voor de Aeroad CF SL 7, de Aeroad CF SLX 8 Di2 komt op €4.999,- en het topmodel de Aeroad CFR 9 EPS kost € 8.999,-.

In een volgend nummer van FIETS hebben we een test van de nieuwe Aeroad.

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen