13 september 2020 | Michael Kerkhof

Pogacar verslaat Roglic op Grand Colombier, Bernal grote verliezer

Tadej Pogacar heeft de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. Het was een zware bergrit die eindigde met een klim naar de top van de Grand Colombier. Pogacar (UAE Team Emirates) was in de sprint bergop zijn landgenoot Primoz Roglic net te snel af.

De kopman van Jumbo-Visma, eveneens Sloveen, blijft wel leider in het algemeen klassement. Egan Bernal, de Tourwinnaar van vorig jaar, viel weg uit de top. De Colombiaan van Ineos-Grenadiers moest meer dan 7 minuten toegeven.

Maandag volgt de tweede rustdag in deze Tour. De renners zullen nogmaals getest worden op het coronavirus. Bij twee positieve gevallen bij renners of stafleden binnen een ploeg moet een team de Tour verlaten.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen