10 september 2020 | Menno Grootjans

Nieuw: Cube race collectie 2021, wat is er nieuw?

De fietsfabrikanten zitten al weer volop in de 2021 collectie, zo ook het Duitse Cube. We maakten een overzicht van hun ‘kromme sturen’ nieuwigheden voor het komend seizoen.

Gravel & Cross

Bij de racers met noppen – gravel en cross- zien we flink wat nieuwigheden. Zo komt Cube met de nieuwe carbon gravelracer Nuroad C:62. Deze biedt nu ruimte aan banden tot 45 mm. Of 40mm met spatborden. De kabels lopen netjes binnendoor en een carbon voorvork helpt voor wat extra comfort. Ook een bagagedrager of tassen monteer je eenvoudig. Het topmodel is de Nuroad SL C:62 (€ 3999,-), met SRAM AXS 1×12 aandrijflijn, Sram Force schijfremmen en Newmen gravelwielen. De Nuroad Race C:62 (€ 2599,-) is voorzien van grote. maar snelle, Schwalbe banden rond Newman gravelwielen, een Shimano GRX 810 2×11 groep en een comfortabele cockpit. De foto bovenaan is de Nuroad WS, Cube’s gravelracer voor dames, die is te koop voor € 999,-.


Nuroad C62 SL

De Nuroad Pro C:62 (€ 1999,-) heeft brede Fulcrum velgen met 40mm banden van Schwalbe. Shimano’s GRX 400 1×11 en hydraulische schijfremmen. Verder zien we van de Nuroad ook nieuwe aluminium frames met een volledig nieuw EX model en uiteraard volledig nieuwe kleuren.

Cross


Cross Race C62 Team Edition

Er zijn nieuwe kleuren voor de carbon Cross Race C:62 (€ 3599,-), maar er is ook een vernieuwd aluminium frame, dat lichter is dan zijn voorganger. Het maakt de instap voor crossers makkelijker, want het goedkoopste model, de Cross Race, kost slechts € 999,-. Er zijn ook de Cross Race Pro (€ 1399,-) en de Cross Race SL (€ 1499,-).

Cross Race SL

Race

Bij de wegfietsen is er een nieuw aluminium SL Road frame. Met een recht stuur. Verder heeft Cube de road collectie uitgebreid met een aantal opvallend gekleurde modellen. Zo zal de aero Litening C:68X SLT geleverd worden met prizmblack details, de Agree C:62 SLT met een grey’n’galactic frame en de comfortracer Attain GTC Race met een flashyellow fade op de bovenbuis worden uitgevoerd.

Litening C68X SLT Prizm black

Agree C62 SLT Grey n Galactic

Bij de damesracers zien we onder andere een mooie paarse Axial WS Pro.

Axial WS Pro

Meer info: cube.eu

 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen