10 september 2020 | Michael Kerkhof

Drie keer is scheepsrecht voor Sunweb-renner Hirschi

Marc Hirschi heeft de langste rit van de Tour de France gewonnen. De aanvalslustige Zwitser van Team Sunweb kwam als eerste over de finish van de twaalfde etappe over maar liefst 218 kilometer van Chauvigny naar Sarran. De langste etappe van deze Tour.

De 22-jarige Hirschi ontsnapte op het laatste klimmetje naar de top van de Suc au May uit een kopgroep van zes renners. Hij beloonde het goede optreden van zijn team, want zijn ploeggenoten Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen fietsten ook vooraan en bereidden de aanval voor.

Vervolgens reed Hirschi, die Fabian Cancellara als manager heeft, de laatste 25 kilometer solo naar de finish. Dolgelukkig passeerde hij de meet. De Zwitser was zondag nog ontroostbaar toen hij in de negende etappe een vlucht van zo’n 90 kilometer net niet met een etappezege kon bekronen. Hij was met een tweede plaats ook al attent in de tweede etappe. Nu lukte het wel, in pas zijn eerste Ronde van Frankrijk. Sterker nog: het is zijn allereerste profoverwinning.

“Het is een droom voor mij”, zei hij na afloop. “Van start gaan was al geweldig. Ik was al twee keer dicht bij en kon het onderweg niet geloven. Pas de laatste kilometers begon ik erin te geloven. Het is mijn allereerste profzege, en dat in de Tour. Het geeft een ongelooflijk gevoel.”

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen