9 september 2020 | Michael Kerkhof

Ewan wint prachtige sprint, Sagan gedeclasseerd

Caleb Ewan heeft de elfde etappe in de Tour de France gewonnen. De Australiër van Lotto-Soudal drukte met een ultieme jump zijn voorwiel net iets eerder dan Peter Sagan en Sam Bennett over de meet. Wout van Aert werd vierde. Sagan werd uiteindelijk gedeclasseerd.

Saai, saaier, saaist. De etappe van vandaag is in amper drie woorden wel samen te vatten, maar dat is niet erg. Tien etappes lang was er spektakel, vandaag deden de renners het even rustig aan. Alleen Matthieu Ladagnous maakte nog werk van een ontsnapping, maar de renner van Groupama-FDJ wist ook wel dat het uiteindelijk op een sprint uit zou draaien.

Lukas Pöstlberger probeerde in de laatste zes kilometer een sprint te ontregelen. Hij kreeg B0b Jungels en Kasper Asgreen met zich mee, waardoor Deceuninck-Quick Step niet meer het tempo hoefde te bepalen in het peloton. Na een sterke kopbeurt bleven Jungels en Pöstlberger over, maar in de oplopende laatste twee kilometer werden ze gegrepen.

Vervolgens was het sprinten geblazen. Een overzichtelijke sprint ditmaal, want de laatste anderhalve kilometer was rechttoe-rechtaan. Van Aert mocht zich weer mengen en mocht heel even dromen van zijn derde ritzege, maar van rechts kwam Sagan met een schouderduw langszij en van links drukte Ewan zijn wiel net iets eerder over de meet. De renner van Lotto-Soudal won. Sagan werd gedeclasseerd en teruggezet naar de 85ste plaats.

Bekijk hieronder de beelden.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen