5 september 2020 | Michael Kerkhof

Peters wint eerste Pyreneeënrit, Dumoulin verliest veel tijd

De Fransman Nans Peters heeft de achtste etappe van de Tour de France gewonnen. Het was de eerste Pyreneeënrit met onderweg drie zware cols. Peters, die rijdt voor AG2R, bleef alleen over van een kopgroep die vrijwel vanuit de start was ontstaan. De Rus Ilnoer Zakarin bleef nog het langst in zijn buurt. De klassementsrenners reden op ruime afstand.

Peters, wiens grootouders van vaderskant uit Nederland afkomstig zijn, won vorig jaar al een bergrit in de Giro d’Italia. Hij vormde geen gevaar voor de gele trui van de Brit Adam Yates.

Zondag volgt de tweede en laatste Pyreneeënrit van Pau naar Laruns, met onder meer twee cols van de eerste categorie. Maandag is de eerste rustdag.

Tijdverlies Dumoulin
Adam Yates heeft zijn gele trui behouden in de eerste Pyreneeënrit van deze Tour de France. De Sloveen Primoz Roglic zette in de laatste beklimming de aanval in, na voorwerk van Tom Dumoulin. Die inspanning kostte de Limburger zijn plaats in de groep klassementsmannen. De ritzege was voor de Fransman Nans Peters.

Roglic finishte in een groep met onder anderen de Colombianen Egan Bernal en Nairo Quintana, op 6.40 van de ritwinnaar. Dumoulin moest zijn werk bekopen en verloor meer dan 2 minuten op de groep met Roglic, zijn ploeggenoot bij Jumbo-Visma.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen