25 augustus 2020 | Edwin Haan

Ik was even Danny Macaskill dankzij Virtual Reality, jij kunt dit ook doen!

De Schotse contentstudio Cut Media ontwikkelde in samenwerking met VR studio Rewind een VR-technologie voor Ride Out / Santa Cruz Bicycles, waarbij zij samenwerkten met de Danny Macaskill. Die ken je waarschijnlijk wel van zijn prachtige YouTube videos (600 miljoen views!) waarin hij adembenemende dingen uithaalt op zijn fiets, bij voorkeur op schitterende plekken. In de VR-ervaring rijd je een stukje uit zijn video The Ridge na.

Als bezoeker neem je plaats op een Santa Cruz mountainbike die de bewegingen nabootst die je via een VR-bril voor je ziet. Trap je harder, dan ga je sneller. Kijk je naar links, dan verplaatst het beeld zich ook naar links. Vorige week mocht ik het zelf ook even uitproberen. En hoewel het niet heel erg op echt fietsen lijkt, je mist de g-krachten en snelheidssensatie, krijg je wel een heel leuk idee van de bizarre zaken die Danny uithaalt op zijn fiets. Je kunt nu zelf in Amsterdam op een Santa Cruz stappen, die vast zit aan een aantal beweegbare armen. Die worden aangestuurd door jouw stuurbewegingen. In de handvatten zitten de sensoren waarmee alles aangestuurd wordt. Dankzij de VR-bril heb jij hetzelfde uitzicht als Macaskill had bij het maken van zijn video’s. Grootste verschil is dat als jij een stuurfout maakt, je alleen virtueel valt, waar hij te pletter zou storten.

Voor Ride Out is dit een wereldprimeur, want zij zijn de eersten die het systeem in de showroom hebben staan. En het leuke is, jij kunt het ook gewoon uitproberen en het is nog gratis ook. En als je er dan toch bent, kun je gelijk even kijken naar de collecties van Cervélo en Santa Cruz of een hapje eten bij Madame Cyclette.

Bij de introductie werden de eerste reacties gefilmd (zie onder), erg geinig om te zien hoe mensen opgaan in de ervaring. Zelfs de teammanager van het Santa Cruz team, die zelf niet onverdienstelijk wedstrijden reed, was onder de indruk.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Zelf proberen? Ride Out bevindt zich aan het Stadionplein in Amsterdam en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Bekijk hier de tijdsloten van de Danny Macaskill VR Ride Out.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen