21 augustus 2020 | Jeffrey van der Tuin

Wielerfestival Cauberg gaat 5 september coronaproof door

Wielerfestival Cauberg gaat, vooralsnog, door en vindt geheel coronaproof plaats op zaterdag 5 september!
De organisatie The PEPr Company, ook wel bekend als organisator van de prestigeuze Amstel Gold Race, is volop bezig met de laatste voorbereidingen van ‘Wielerfestival Cauberg’. Ben je bekend met het parcours van de Amstel Gold Race? Niet? Fiets dan deze toertocht en kom in aanraking met de klimmetjes op de smalle wegen van Zuid-Limburg. Er is keuze uit vier verschillende afstanden.

De afstanden bedragen 35, 60, 100 en 160 kilometer over de weg. Wil je liever weg van de gebaande paden over onverharde wegen en brede wandelpaden, met af en toe een verbinding over asfalt? Dan is er keuze uit 65 of 95 kilometer.

Waar vorig jaar alleen nog asfalt-kilometers gereden konden worden heeft de organisatie er dit jaar voor gekozen om een gravel ride aan toe te voegen met twee verschillende afstanden. Met deze routes ontdek je het prachtige Limburgse land van een onbekende kant. Je beklimt namelijk de Eyserbosweg en de Keutenberg vanuit een verrassend gravelperspectief. Ze raden de deelnemers aan wanneer je nog geen gravelbike in het bezit hebt je mountainbike uit de schuur te pakken.

De start van alle routes zal plaatsvinden bij Shimano Experience Center en er wordt gefinisht bovenop de Cauberg bij Landal Kasteeldomein De Cauberg. Onderweg zullen de deelnemers worden verrast met muzikale optredens, dans en entertainment. Daarnaast staan profwielrenners van vroeger en nu en andere sporthelden op zaterdag 5 september aan de start van Wielerfestival Cauberg. De organisatie is er erg trots dat onder meer Joop Zoetemelk – precies 40 jaar na zijn historische Tourzege – aan de start staat van deze tocht. Maar dat niet alleen, ook Jan Janssen, Leo van Vliet, Johan van der Velde, Bennie Ceulen en de IKO schaatsploeg zullen de Limburgse wegen op 5 september trotseren.

Routes toertocht
35 km, 4 beklimmingen en 475 hoogtemeters
60 km,  10 beklimmingen en 1.050 hoogtemeters
100 km, 18 beklimmingen en 1.800 hoogtemeters
160 km, 26 beklimmingen en 2.500 hoogtemeters

Coronaproof
De organisatie van ‘Wielerfestival Cauberg’ garandeert optimale veiligheidsvoorzieningen. “Dankzij uitgebreide maatregelen kan dit sportieve evenement in de anderhalve-meter-samenleving op een perfecte en verantwoorde wijze worden georganiseerd”, aldus Roy Packbier, directeur van evenementenbureau The PEPr Company. ‘Tijdens Wielerfestival Cauberg zullen we bewijzen dat een fiets-event ook in het coronatijdperk op een veilige manier kan worden gehouden.”

Inschrijven
Deelnemers kunnen online inschrijven voor vier verschillende toertocht-routes (35KM – 60KM – 100KM – 160KM) en twee gravelroutes (65KM – 95KM) via wielerfestivalcauberg.event-pepr.nl/nl/inschrijven/toertochten. De routes en meer info staan allemaal op wielerfestival.nl

Let op! Aangezien Wielerfestival Cauberg ‘coronaproof’ wordt georganiseerd, is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij, want op = op!

‘Verantwoord Deelnemen’-plan
Met het oog op de veiligheid van deelnemers en bezoekers heeft de organisatie van Wielerfestival Cauberg een zogeheten ‘Verantwoord Deelnemen’-plan’ opgesteld. De organisatie baseert zich daarbij op de richtlijnen van World Health Organization (WHO) en de adviezen zoals deze door NOC*NSF zijn opgesteld. NTFU Wielersportbond en KNWU hebben deze adviezen vertaald naar specifieke richtlijnen voor de wielersport, waarbij het protocol ‘Verantwoord Sporten’ het uitgangspunt is. Het document is gebaseerd op de huidige coronamaatregelen die – al naargelang geactualiseerd door het RIVM – kunnen worden op- of afgeschaald. De organisatie van Wielerfestival Cauberg kiest voor een streng veiligheidsprotocol om optimaal voorbereid te zijn op het organiseren van deze toertochten en Gravel Rides in het coronatijdperk. Iedereen, zo benadrukt de organisatie, moet zich aanpassen aan ‘het nieuwe normaal’, ook de (sport)evenementenbranche.

Evenement speelt zich af in buitenlucht
De anderhalve-meter-sportsamenleving begint voor Wielerfestival Cauberg al met het vooraf activeren van de community, het ophaalbeleid en het kiezen van de juiste looproutes op de verschillende locaties. Ook wordt vooraf nauwkeurig in kaart gebracht hoe de diverse balies, stands en muziekpodia ten opzichte van elkaar gepositioneerd worden. De organisatie van Wielerfestival Cauberg is blij met de ideeën en suggesties die de events-partners hebben aangedragen. ‘Wij zijn ervan overtuigd het fietsevenement op 5 september voldoet aan alle op dit moment reeds geldende corona-maatregelen’. ‘Wij doen uiteraard ons voordeel bij de kennis en ervaring die de afgelopen weken in Nederland is opgedaan in vergelijkbare settings, denk aan attractieparken, drukke winkelcentra en stranden. Groot bijkomend pluspunt is dat het volledige evenement zich afspeelt in de gezonde buitenlucht.’ De diverse fietsroutes zijn gesitueerd door heel Zuid-Limburg. Het gelimiteerd aantal deelnemers (maximaal zo’n 2.000) heeft op 5 september dus volop de ruimte in de volgens velen mooiste fietsregio van Nederland.

 

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen