11 augustus 2020 | Edwin Haan

Nieuwe Wahoo Kickr én AXIS voetjes voor zijdelingse beweging

De mussen vallen dood van het dak door de hitte en Wahoo introduceert nieuwe indoor fietsproducten. Misschien omdat het in de airco beter fietsen is dan in een hittegolf? Nee, puur toeval….dit soort persberichten worden altijd een poosje van tevoren verzonden waarbij er een embargodatum wordt genoemd zodat de wereldwijde wielerpers op hetzelfde moment met hetzelfde nieuws komt. Nu dus wat onhandig qua timing, maar dat is lastig inschatten vantevoren. Anyway…..er komt een nieuwe en dus verbeterde Kickr trainer aan.

Spindown & AXIS

De nieuwe Kickr kan dus automatisch kalibreren. Dat gaat hij doen zodra jij je benen stilhoudt tijdens een training, de trainer zet dan zelf een spindown in. Zo ben je altijd verzekerd van zo nauwkeurig mogelijke werking, Wahoo heeft het over een nauwkeurigheid van rond de 1%. Hiermee weet je zeker dat die 3,5 watt/kg er niet stiekem slechts 3 zijn. Naast die kalibratie is de grootste vernieuwing de toevoeging van AXIS voetjes. Daarmee maakt de trainer realistische zijwaartse bewegingen tijdens een sprint of beklimming, volgens Wahoo dan. Die voetjes komen overigens ook los te koop (in september) zodat je ze op je bestaande indoortrainer kunt zetten. Voor €79,99 krijgt je drie setjes met verschillende stijfheidsniveaus. In die setjes zit alles in wat je nodig hebt om ze op de oudere modellen van Wahoo te monteren.

Social Ride

Om de komst van de nieuweling te vieren organiseert Wahoo samen met Zwift een ‘Social Race’. Eracing TV zend de race uit en je kunt zelf ook lekker meedoen als je een koel plekje kunt vinden. Er zijn ook nog eens veel prijzen mee te winnen, de prijzenpot bevat voor 3500 euro aan leuke fietsgoodies. Inschrijven voor het event kan op Zwift.

Meer info over de indoortrainer: wahoofitness.com. De adviesverkoopprijs van de Kickr is €1199,-

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen