11 augustus 2020 | Michael Kerkhof

Nieuw: Devote van Liv, voor alle reisavonturen op twee wielen

Gravelbiken is wereldwijd een niet te stoppen trend en daarom introduceert Liv Cycling nu een hoogwaardige gravelbike voor vrouwen: de Devote. “Een gravelbike gemaakt om te presteren”, laat het bedrijf weten over haar eerste gravelfiets. Zo nodig kan de fiets eenvoudig bepakt worden met tassen en daarmee leent hij zich voor alle reisavonturen op twee wielen.

“Onze ontwerpers hebben zich gericht op de bouw van een clean, strak frame”, staat er in het persbericht. “Daarbij hebben de vrouwspecifieke geometrie en perfecte schokabsorptie de hoogste prioriteit gekregen. Ook aan andere belangrijke aspecten is gedacht, denk aan gravelspecifieke componenten, interne kabelgeleiding, de compatibiliteit van een dropper seatpost en een veelzijdige wielset”, zegt productcategoriemanager Ludi Scholz. “Dit alles geeft rijders de mogelijkheid om elk avontuur aan te gaan, ongeacht het terrein.”

Vanaf nul ontworpen
De Devote is gebouwd volgens de 3F-ontwerpfilosofie, wat staat voor Fit, Form en Function. Het draait bij 3F allemaal om kennis en data over gewichtsverdeling en lichaamsbouw van vrouwen. Liv weet daardoor precies hoe de geometrie van het frame en de vork moeten zijn voor een optimale zithouding. De prototypes van de fiets zijn gefinetuned aan de hand van feedback van atleten als Kaysee Armstrong, professioneel mountain- en gravelbiker van Liv Racing.

Liv Cycling Devote Liv Cycling Devote

“De Devote-serie is vanaf nul ontworpen voor vrouwen die flexibiliteit zoeken om op elk type terrein te kunnen rijden en presteren. Maar ook om uitrusting mee te nemen voor uiteenlopende avonturen, steeds met maximale controle. De Devote is compatibel met spatborden en dragers, heeft interne kabelgeleiding en is voorzien van drie bidonhouders op alle framematen. Bovendien is de Devote Advanced compatibel met een 30.9 dropper seatpost.”

De nieuwe Devote-lijn is deze zomer wereldwijd verkrijgbaar. Check de site van Liv Cycling voor meer informatie.


Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen