1 augustus 2020 | fietsredactie

Van Aert en Van Vleuten winnen vermakelijke Strade Bianche

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma heeft in de eerste ‘klassieker’ van het hervatte wielerseizoen meteen succes geboekt. Kopman Wout van Aert won op magistrale wijze de Strade Bianche. De Belg ontsnapte op 12 kilometer van de finish uit een kopgroep van vijf en hield stand tot aan de meet in Siena.

De zege kwam niet eens als een grote verassing, want Van Aert was in de vorige twee edities van de woeste koers door de heuvels van Toscane als derde geëindigd.

Mathieu van der Poel, vooraf bestempeld als een van de grote favorieten, moest al vroeg in de wedstrijd lossen en speelde geen rol van betekenis meer.

Wout van Aert 2020

Wout van Aert 2020

Van Vleuten bekroont bizarre comeback
Annemiek van Vleuten heeft voor het tweede jaar op rij de wielerwedstrijd Strade Bianche gewonnen. De 37-jarige Nederlandse wereldkampioene deed dat na een indrukwekkende inhaalrace in de 136 kilometer lange koers, met vertrek en aankomst in Siena. Van Vleuten heeft nu alle vijf de wedstrijden waar ze dit jaar aan meedeed gewonnen.

Eind februari zegevierde ze in Omloop Het Nieuwsblad en na de coronapauze was ze eerder ook al drie keer succesvol. Strade Bianche is voor haar de eerste zege dit jaar in de UCI WorldTour.

De kansen voor Van Vleuten leken al vroeg verkeken. Ze miste de aansluiting met een kopgroep van elf rensters. Uit die groep ontsnapte de Spaanse Mavi Garcia en zij leek onbedreigd op de zege af te gaan. 15 kilometer voor het einde sloot Van Vleuten vrij onverwacht aan bij het uitgedunde achtervolgende groepje en ze ging er alleen vandoor. De achterstand op Garcia liep snel terug en de Spaanse was ook rap bijgehaald. Garcia kon daarna Van Vleuten nog even volgen, maar in de slotklim naar Piazza del Campo moest ze de wereldkampioene laten gaan.

Annemiek van Vleuten podium 2020

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen