31 juli 2020 | Michael Kerkhof

Haal nu Fiets én de 40 pagina’s dikke Tourgids in huis!

Buiten vallen de mussen van het dak en her en der wordt er alweer gekoerst. Sterker nog: over een maand is de Tour de France alweer begonnen (als alles goed blijft gaan, maar wij zijn positief gestemd). Daarom vind je bij de augustus-editie van Fiets een gratis 40 pagina’s tellende Tourgids! Ideaal om na je fietsrit van vanmiddag mee in de tuinstoel te ploffen.

Fiets 2008Maar wat staat er allemaal in Fiets en de Grand Départ-special? Om te beginnen behandelen we Fiets 08. Op de voorpagina pronkt de Basso Diamante Disc en die carbonracer is een van de vier Italiaanse fietsen die we hebben getest. Ook de Ciöcc Morpho, Carrera Phibra Next en Wilier Cento10NDR komen in het stuk voor. Om de racetest compleet te maken hebben we er ook een retrofiets aan toegevoegd. Ditmaal betreft het de Gazelle Titano, één brok nostalgie.

Alleen fietsen is leuk, maar samen fietsen is nog véél leuker. En al helemaal als het je partner is. Sommige fietsers vinden het juist fijn om even van huis te zijn, maar deze drie stelletjes juist niet (of soms wel, maar dat vertellen ze natuurlijk niet). Even wat anders: noem twee gravelbikes waarvan je het bestaan niet kent. Lastig hè? Wij hebben twee onbekende fietsen getest: de Chamois Hagar van Evil en de Outback van Ritchey. Twee uitersten.

227. Niet alleen een priemgetal en het racenummer van de totaal onbekende motoracer Rigo Salazar. Zet er een hekje voor en het nummer geeft in welk digitaal tekenprogramma ook een turqoiseachtige kleur weer. #227 is de cijfercode voor celeste. De kleur waarin een Bianchi gespoten moet zijn. Of ze nu willen of niet. Kortom: voor onze MTB-test hebben wij de Methanol CV FS 9.2 van Bianchi onder de loep genomen.

Wat staat er verder in het blad? Waterfietsen in het Ertsgebergte, wat is afzien en kun je het meten? Klakskes! Tien petjes om mee te shinen. Tien tips om sneller te herstelen, de grote drinkrugzakkentest, veel testspulletjes, reisverhalen, adviezen en natuurlijk de test van Léon van Bon. Ditmaal ging hij op pad met de Focus Izalco Max 9.9.

Grand Départ 2020

Lange tijd was het onzeker of-ie door zou gaan, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat op 29 augustus de Tour de France ‘gewoon’ van start. In de Grand Départ-special lees je alles over de Col de la Loze, de nieuwe scherprechter die wij hebben verkend. Daarnaast vind je in de gids natuurlijk een overzicht van alle etappes, ploegen, hoogteprofielen en de kanshebbers. Sunweb mikt in Frankrijk op Cees Bol, inderdaad: die sprinter. Hoe zit het met zijn ambities? Tot slot hebben we nog wat boekentips op een rij gezet om de coronazomer mee door te komen.

Bestellen doe je hier!

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen