23 juli 2020 | Edwin Haan

Merida Scultura Endurance

Merida laat dit jaar weer veel nieuwe fietsen zien. Dit is de Scultura Endurance. Een snelle, maar comfortablele racer met genoeg ruimte tussen de vorkpoten voor 35mm banden.

In de opbouw van de collectie valt de Scultura Endurance precies in het gat tussen de Scultura en Reacto racefietsen en de Silex gravelbike. De nadruk ligt vooral op de prestaties op de weg, maar de Scultura Endurance staat ook op gravelpaden zijn mannetje. Passend in de ‘1 fiets voor alles’ trend die we dit jaar zien bij diverse merken.

Als eerste fiets binnen het aanbod van Merida is de Scultura Endurance voorzien van geïntegreerde kabels en leidingen met de WIRE PORT. De kabels en leidingen lopen netjes weggewerkt strak onder de stuurpen bij het balhoofd het frame in. Ook de in de bovenbuis geïntegreerde zadelpenklem zorgt er voor dat de looks clean blijven. De achterbrug is volgens Merida ontworpen als een soort ‘baldveer’, deze moet zorgen voor extra comfort.

Daarnaast is het mogelijk om de Scultura Endurance te voorzien van spatborden, met een verwijderbare verbinding tussen de twee schuine buizen van de achterbrug, en is de fiets voorzien van Merida’s DISC COOLER technologie voor optimale remprestaties onder zware omstandigheden. De schijfremmen worden flat mount gemonteerd.

Standaard komt de fiets met 32mm banden, geschikt voor lange comfortabele ritten. Ook de lange wielbasis draagt daar aan bij. De Scultura Endurance komt in drie varianten naar de Benelux en is leverbaar vanaf september 2020.

Het Scultura Endurance programma ziet er als volgt uit:

  • Scultura Endurance 5000 (€ 2.499,-): CF3 carbon frame, Shimano Ultegra derailleurs, Shimano Ultegra schijfremmen, Shimano RS510 crankstel en Merida Expert SL wielen.
  • Scultura Endurance 6000 (€ 2.899,-): CF3 carbon frame, Shimano Ultegra derailleurs, Ultegra schijfremmen, Ultegra crankstel en Fulcrum Racing 700 DB wielset.
  • Scultura Endurance 7000-E (€ 3.999): CF3 carbon frame, Shimano Ultegra Di2 derailleurs, Shimano Ultegra schijfremmen, Shimano Ultegra crankstel en DT Swiss E1850 Spline wielen.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen