17 juli 2020 | Edwin Haan

Lezyne Sport Gravel Drive, een pomp voor gravelbikes?

Alle fietsfabrikanten willen meeliften op de gravelhype. En geef ze eens ongelijk. Gravellen is leuk, ontzettend populair en er wordt nu eenmaal veel voor verkocht. Zowel qua fietsen als qua accessoires. Daarbij denk je aan banden, kleding, schoenen. Maar niet direct aan aan bandenpomp. De slimme marketeers bij Lezyne deden dat wel een maakten deze ‘gravelpomp’,  de Sport Gravel Drive.

Het enige wat je er ‘gravelspecifiek’ aan zou kunnen noemen is de grootte van de buis. Die zit tussen de smalle buizen voor hogedrukpompen en de dikke buizen voor mountainbikebanden in. Daardoor loopt de manometer niet tot 10 bar zoals bij een pomp voor je wegfiets, maar ook niet tot 5 bar zoals veel bij veel mtbpompen het geval is. Nee, deze zit er lekker tussenin, met 6,9 bar. Hij is er in twee kleuren én je kunt kiezen uit een analoog of een digitaal afleesscherm.

Speciale pompkop

De pompkop is heel slim gemaakt. Die kun je namelijk heel goed gebruiken bij tubeless banden. De kop is om te draaien, waarna je hem zo op een ventiel zonder kern kunt plaatsen. Daarmee kun je nieuwe banden goed laten ‘ploppen’. Het filmpje onderaan dit bericht laat zien hoe het werkt. Ook de slang is lekker lang én dankzij het houten handvat is het comfort ook prima.

Specs

• Vloerpomp voor medium sized banden, ideaal voor gravelfietsen
• Speciale tubeless pompkop
• Stijlvol houten handvat
• Hoge kwaliteit stalen cilinder met zuiger en Composite Matrix voet
• Maximaal 100 PSI / 6,9 bar
• Verkrijgbaar met analoge of digitale drukmeter
• Twee verschillende kleuren: rood of zwart
• Adviesprijs: €59,95 (analoog), €79,95 (digitaal)

Meer info: lezyne.com

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen