10 juli 2020 | Edwin Haan

Silca Mattone, mini zadeltasje met BOA-sluiting

Silca heeft een nieuwe zadeltasje, de Mattone. Italiaans voor steen. De ‘tas’ is waterbestendig en maakt gebruik van een BOA-ophangsysteem. Je hangt hem met aan brede strap aan de zadelrails, die strap draai je vervolgens vast met de BOA. Hij zit dus lekker stevig vast, geen geschud, geen gerammel. En geen velcro die in de loop der tijd steeds minder goed ‘plakt’.

Door het ontwerp is de rits ook te openen als het tasje aan je zadel hangt, wel zo praktisch als je er ook pasjes of geld in stopt. Die schuif je trouwens in een apart vakje, zodat deze niet tussen je binnenbandjes, co2 patronen of bandenlichters verdwijnen. De YKK Aquaguard rits zorgt dat je spullen droog blijven, ook bij natte ritten. Als je de tas wel even van je zadel haalt, kun je hem helemaal openritsen en openklappen zodat je overal nog makkelijker bij kunt. Dat is simpelweg een kwestie van de BOA-knop uittrekken, het lusje loshalen en je hebt de tas in je handen. Die BOA sluiting is volgens Silca 16x zo sterk als een velcro-sluiting, die gaat dus nooit los als je dat niet zelf wilt.

Dit zadeltasje heeft een volume van 0.6ltr, de afmetingen zijn 13cm x 8.5cm x 5.5cm (buitenkant). Het tasje is klein, de prijs helaas niet. Ruim 40 euro gaat deze ‘steen’ kosten, zonder inhoud. Maar dan heb je wel wat moois!

Meer info: silca.cc

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

2 reacties op “Silca Mattone, mini zadeltasje met BOA-sluiting

Geef een reactie

Inloggen