8 juli 2020 | fietsredactie

Meewind Koers dit jaar als vriendenbox

Meewind Koers, de gezellige toertocht met afsluitend groots Finish Festival kan dit jaar helaas niet doorgaan. Het inmiddels beroemde pleinfeest in Amersfoort met muziek, markt, food trucks, entertainment en de Kwaremont-buitenbar is – met 2.500 gasten – jammer genoeg niet mogelijk op 1,5 meter. Maar een jaar zonder Meewind Koers is natuurlijk geen optie. Daarom is er een alternatieve versie: Meewind Koers Vriendenbox.

Voor 25 euro krijg je een Meewind Koers Vriendenbox thuisbezorgd. Duurzaam, dus per fietskoerier. Bestellen kan op www.meewindkoers.nl. Met de vriendenbox haal je niet alleen veel bruikbare producten in huis maar fiets je ook – samen met jouw vrienden – jouw seizoensafsluiting. Hiervoor zijn vijf routes door het hele land beschikbaar.

De vriendenbox zit barstensvol praktische, leuke items met een waarde van meer dan 75 euro! Wat te denken van een binnenband van Vittoria, sportvoeding van Science in Sport, een Komoot voucher, Fiets magazine, goodies van Wahoo en Trek en drie Kwaremont-biertjes (2 x 6,6% en 1 x nieuwste alcoholvrije 0,3% Kwaremont).

Maar er is meer: zo krijg je een pak biologische pannenkoekenmix en magische winegums voor optimale fietspower. Daarnaast vind je in het pakket extra voordeel voor 2021; zo verdien je je inschrijfgeld direct terug met een kortingscode voor evenementen als The Ride en de goede doelen evenementen Tour for Life en Giro di Kika.

Als klap op de vuurpijl zit er in elke Meewind Koers Box een heuse surprise… Dat kan een prachtig verrassing zijn in de vorm van een POC-bril, Bontrager Wavecel XXX helm, een Wahoo Elemnt Bolt of een rondleiding in de Kwaremont Brouwerijen… maar ook een wielerwijsheid-tegel van Meewind Koers. Dus laat je verrassen door jouw Meewind Koers Vriendenbox!

Maar natuurlijk wordt er ook gefietst. Alleen of liever nog met vrienden. Dat kan met prachtige 120 kilometer-routes vanuit Amersfoort, maar ook vanuit alle ‘windrichtingen’ Amsterdam (Windrichting West), Arnhem (Oost), Den Bosch (Zuid) en Zwolle (Noord). Je hebt de gehele maand oktober de tijd om af te spreken met je vrienden om de route te rijden.

Wil je zelf je route aanpassen en vanaf je eigen voordeur vertrekken? Dat kan, sluit je dan aan bij de gratis exclusieve workshop van Komoot. Je leert eenvoudig en snel de Meewind Koers aan te passen en profiteert gelijk van een gratis regiopakket (t.w.v. € 8,99).

Ter afsluiting is er vanaf eind oktober een YouTube show “Finish Festival” beschikbaar online. Een uitzending, opgenomen in de studio in Amsterdam, met informatie over Meewind Koers, jouw social media posts en filmpjes en informatie en leuke extra prijzen. Hier is de officiële afronding van Meewind Koers en we trappen gelijk het indoor-seizoen af op de Wahoo Kickr.

Natuurlijk staat duurzaamheid bij Meewind Koers centraal. Voor de vriendenbox wordt samengewerkt met lokale leveranciers, zorgen fietskoeriers voor bezorging, stelt een lokale sociale werkplaats de pakketten samen en worden deelnemers aangemoedigd vanaf thuis te vertrekken. Zoals elk jaar wordt er ook € 2,50 per deelnemer geïnvesteerd in duurzame energie fondsen van Meewind, als bijdrage in een snellere energietransitie.

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen