27 juni 2020 | Menno Grootjans

Nieuw: Battaglin Power+ EVO

Mailtje uit Italië. Waar de mensen van Officina Battaglin trots zijn op hun nieuwste creatie: de Power+ EVO. Het eerste stalen frame wat speciaal ontworpen is voor een geïntegreerde cockpit met weggewerkte kabels en leidingen.

Niks te zien

Officina Battaglin is door de 1981 Giro-Vuelta winnaar Giovanni Battaglin opgericht. Het focust zich op stalen frames, handgemaakt in Italië. Naast zeer traditionele frames is er nu dus ook een behoorlijk vooruitstrevend model. Wel van staal. En zeer gelimiteerd: 40 stuks wereldwijd voor een prijs van € 4000,-. Voor dat geld krijg je een genummerd frame, op maat gemaakt en in een gewenste kleur in werkelijk waar schitterende cromovelato finish.

De Power+ EVO is een voortzetting van de Power+ en de Power + Disc. De eerste had velgremmen, de + Disc schijfremmen. Battaglin is een samenwerking aangegaan met Deda Elementi: deze heeft het DCR systeem. En met Columbus: zij ontwikkelden een speciale versie van de Columbus Spirit HSS buizen -met voldoende ruimte voor de doorvoer van kabels en leidingen. Mooi? Ja!

officinabattaglin.com 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen