24 juni 2020 | Michael Kerkhof

Vanaf juli zijn wedstrijden weer toegestaan

Goed nieuws: vanaf 1 juli is het weer mogelijk om wedstrijden te rijden, zo heeft minister-president Mark Rutte woensdagavond bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Hoewel er voor grotere evenementen een vergunning nodig is en dat volgens Rutte nog wel zes weken kan duren voordat alles is geregeld, is dat voor onder andere de Amstel Gold Race goed nieuws.

De Amstel Gold Race staat namelijk gepland voor 10 oktober. Andere Nederlandse profkoersen op de kalender zijn de Boels Ladies Tour (1 tot en met 6 september) en BinckBank Tour (29 september tot en met 3 oktober). Of een evenement daadwerkelijk doorgang kan vinden is aan de gemeenten.

Ook amateurs mogen dus weer koersen, al heeft de KNWU nog niet bekend gemaakt of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Voor alle sporten geldt dat de anderhalve meter-maatregel vervalt tijdens het sporten, maar dat voor en na afloop wel aan de afstand gehouden dient te worden. We wachten het nieuws graag af…

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen