24 juni 2020 | Michael Kerkhof

Tour de France 2020: Lotto-Soudal gaat voor ritoverwinningen

Nog iets meer dan twee maanden en dan gaat de Tour de France – als alles goed gaat – van start. Lotto-Soudal heeft als eerste ploeg haar selectie bekend gemaakt. De Belgische formatie mikt met onder andere Caleb Ewan op ritzeges.

Een ploeg om handen en vingers bij af te likken, zo mogen we de selectie van Lotto-Soudal wel omschrijven. Een klassementsman ontbreekt, maar verder hebben de Belgen op elk terrein wel een kanshebber in de gelederen. Ewan wordt in de sprintetappes gesteund door John Degenkolb, Jasper De Buyst en Roger Kluge. De Australiër won vorig jaar maar liefst drie Touretappes, maar zag de groene trui gaan naar Peter Sagan. “Maar het puntenklassement is geen obsessie van Caleb”, zegt teambaas John Lelangue. “Daarnaast hebben we met Degenkolb een tweede kaart om te spelen, al zijn de verhoudingen binnen het team wel duidelijk.”

Thomas De Gendt, Philippe Gilbert en Tim Wellens zijn de andere grote namen. Allemaal hebben ze één doel voor ogen: een rit winnen. De Gendt deed dat al in 2016 en 2019, Gilbert in 2011 en Wellens wacht nog op zijn eerste Tour-ritzege. De selectie wordt compleet gemaakt door Steff Cras, die zijn debuut zal maken in de Tour. Hij zal waarschijnlijk veel kopwerk moeten verrichten op het vlakke terrein.

Selectie Lotto-Soudal voor de Tour de France 2020:
• Caleb Ewan
• Philippe Gilbert
• John Degenkolb
• Tim Wellens
• Roger Kluge
• Jasper De Buyst
• Steff Cras
• Thomas De Gendt

Reserves:
• Frederik Frison
• Tomasz Marczynski

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen