24 juni 2020 | Michael Kerkhof

Cancellara en Eurosport sportvoeding slaan handen ineen

Het sportvoedingsmerk Eurosport heeft er een nieuw uithangbord bij. Niemand minder dan Fabian ‘Spartacus’ Cancellara heeft zich aan het merk verbonden, laat Eurosport vandaag weten.

Cancellara voorziet Eurosport regelmatig van feedback om de producten nog beter te maken. Onlangs mochten we wat voeding van ze testen en dat beviel erg goed. Eurosport maakt namelijk gebruik van natuurlijke producten en dat proef je ook terug. ‘De Beer van Bern’ zal via de kanalen van Eurosport zijn kennis over het gebruik van sportvoeding delen. “Of je nou de 50 kilometer lange solo in Parijs-Roubaix van 2010 neemt of de tijdritzeges in de Tour de France, sportvoeding is voor mij steeds onmisbaar geweest. Ook de ‘gewone’ wielrenners, hardlopers, triatleten, schaatsers, voetballers en vele andere sporters kunnen er nog veel voordeel mee behalen, mits zij het juist gebruiken. Daar help ik hen graag bij.”

Eurosport Nutrition

Lees ook

Getest: Eurosport Nutrition, lekker natuurlijk

Cancellara vervolgt: “Bij de fameuze Mapei-ploeg maakte ik m’n debuut in het profpeloton. Ineens reed ik samen met de grootheden van die tijd; echte winnaars die al veel hadden bereikt en van wie ik wilde leren. Het gebruik van sportvoeding stond indertijd nog in de kinderschoenen. Vandaag de dag zijn de repen, gels en sportdrank niet meer weg te denken uit de sport. Noch bij de profs, noch bij de amateurs. Ik heb de evolutie van sportvoeding en het gebruik daarvan van dichtbij meegemaakt. Met Eurosport nutrition wil ik m’n kennis en ervaring met andere sporters delen. Het doel is dat iedereen zijn of haar sportpassie optimaal kan beleven.”

De Zwitser, die ook al intensief samenwerkt met GORE, is nu een van de ambassadeurs van Eurosport sportvoeding. De rensters van CCC-Liv rijden er ook mee.

Fabian Cancellara, Eurosport

Fabian Cancellara, Eurosport

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen