23 juni 2020 | Rob Meeuwessen

Gravelkleding Stolen Goat, fietsen zonder om te kleden

Het Engelse Stolen Goat is niet bang om de zaken eens wat anders aan te pakken. Zo zien we hier een broek en shirt uit de gravel collectie. We kregen ook de ‘hoodie’ en bijbehorende bibshort. Op pad ermee!

Stolen Goat Gravel jersey

Het shirt is simpel, lijkt wat op een baggy mountainbike shirt en is zonder problemen te dragen als t-shirt. Het geheel is gemaakt van merino wol waardoor het ook tijdens lange dagen fris blijft ruiken. De pasvorm is los. Het laat zich lekker wapperen in de wind, maar toch voelt het erg prettig. Nadelig is wel dat er nergens een zakje te bekennen is. Zelfs geen kleintje om een sleutel of iets dergelijks in op te bergen.

Wel zijn er een paar reflecterende strepen aangebracht. Ziet er leuk uit, maar meer ook niet. Eerlijk: ik fiets best graag in dit shirt. Het ziet er wellicht niet sportief uit. Zelfs een beetje ‘Jan de toerist’, maar de frisse wind die dwars door het shirt waait, is zo prettig! En op het terras zie ik er niet direct uit als een hijgende ‘mamil’. Mooi shirt, wat ook prima te dragen is voor, of na je fietsrit.

Stolen Goat Gravel jersey €78.

Stolen Goat Bodyline bib shorts

Onder je baggy shorts draag je natuurlijk een bibshort. Je wilt tenslotte wel lekker comfortabel op je zadel annex pijnplank zitten. Hiervoor dragen we de ‘Bodyline’ broek van Stolen Goat. Een erg dunne broek waar je net niet doorheen kijkt. Dit maakt hem luchtig en dat is fijn wanneer je nog een overbroek draagt.

De broek zelf is volledig zwart. Klassiek zoals een bibshort hoort te zijn. Het achterpand loopt zeer ver door, tot bijna in de nek. Hierdoor heb je bijna geen ondershirt meer nodig. Onderaan de pijpen zien we lange boorden met flinke grippers. Die broek blijft zo prima op zijn plek.

De oranjekleurige zeem is vrij dik en zeer stevig. Er zit een soort golfbal patroon in. Een aero-zeem? (grapje). Heb je een lange dag voor de boeg; geen punt met deze broek! Het zigzag stiksel voorkomt irritatie zo veel mogelijk. Ook loopt de zeem ver uit links en rechts. Over de broek is duidelijk goed nagedacht. Echt anders dan anderen.

Stolen Goat Bodyline bib shorts €118.

Stolen Goat Gravel pants

Vet hip, zo’n halve spijkerbroek! Nu is de broek natuurlijk niet gemaakt van Italiaanse denim. Verre van zelfs. Wel oogt de broek bepaald niet als een fietsbroek. De shorts zijn daarom ook prima te dragen op zondagmiddag wanneer je op de bank bent neergeploft. De stevige stof lijkt wat stuk, maar draagt niet onprettig. De harde randen rondom de broekspijpen zijn wat ruw afgewerkt en irriteren bij warm weer. Een verbeterpunt.

De  broek heeft twee zakken per broekspijp. één met rits, een zak om je handen in te laten hangen bij een casual ja-knik gesprek. Ook heeft de broek twee zakken achterop. Weinig bruikbaar tijdens de rit, maar het ziet er wel cool uit. De velcrostrips rondom de heupen zijn lekker lang. Echter is het klittenband materiaal zelf behoorlijk kort. Daardoor frommelt de broek een beetje in elkaar. Dat mag wel wat netter. De looks van deze broek zijn lekker ‘gravel’ en even wat anders dan we gewend zijn. Dat mag ik wel. Het geheel zit lekker en is van degelijke kwaliteit. Absoluut het overwegen waard.

Stolen Goat Gravel pants €75.

 

 

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen