20 juni 2020 | Michael Kerkhof

NK mountainbike 2020 en 2021 in Sittard

Sittard mag in zowel 2020 als 2021 het Nederlands kampioenschap mountainbike organiseren, zo heeft de KNWU bekend gemaakt. Aanvankelijk zou het NK in Spaarnwoude gehouden worden, maar door het coronavirus ging dat niet door. Net als vorig jaar mag Sittard dus het kampioenschap verwelkomen.

“Sittard, waarmee al een overeenkomst lag voor 2021, was bereid de nationale titelstrijd ook dit jaar te faciliteren. Dat gebeurt in het weekeinde van 26 en 27 september, waarbij ook het NK MTB e-bike een plaats in het programma krijgt. De organisatie werkt met de KNWU aan een indeling, die wellicht iets zal verschillen van het programma zoals dat de afgelopen jaren gebruikelijk was”, aldus de KNWU.

MTB en e-bike
“We zijn blij om, na het succes van 2019, op de valreep ook dit jaar het Nederlands Kampioenschap te kunnen organiseren, om op deze manier toch een topafsluiting van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden aan al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers. Door het NK e-bike eraan toe te voegen, belooft het één groot evenement te worden waar iedereen van kan gaan genieten. We kunnen niet wachten om iedereen weer te zien strijden”, aldus de organisatie.

Binnenkort wordt meer over het programma bekend gemaakt.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen