19 juni 2020 | Michael Kerkhof

Recordpoging Reus voorlopig van de baan

Kai Reus heeft zijn werelduurrecordpoging uitgesteld. De oud-prof zou in april 2021 een poging wagen om het record van Victor Campenaerts uit de boeken te rijden, maar door alle onzekerheid dat het coronavirus met zich meebrengt is besloten om de recordpoging uit te stellen.

“Ik ben hieraan begonnen en wil het hoe dan ook afmaken”, laat Reus in een video weten. Eigenlijk wilde de oud-renner van Rabobank, De Rijke en Roompot in augustus van dit jaar zijn aanval plaatsen, maar dat viel door het coronavirus in het water. Er werd gekozen voor een nieuw tijdstip (april 2021), maar ook dat blijkt onhaalbaar. Hij liep forse vertraging op en kon onder andere niet op de baan trainen.

“April 2021 is gewoon niet haalbaar door de huidige omstandigheden in de wereld. We weten ook niet hoe het zich allemaal verder gaat ontwikkelen. Het is en blijft de komende periode een hele onzekere tijd”, zegt Reus, die wel vooruit kijkt. “Langzaam gaat alles weer open en vanaf 1 juli mag ik weer op de baan trainen. Als het team er vertrouwen in heeft, zal ik doorgaan.”

Andere aanpak

Reus geeft in de video ook een inkijkje in zijn trainingsaanpak. “De trainingen op de baan gaan er voor Kai anders uitzien. Waar hij in het begin veel achter de derny reed, gaat hij nu individueel in blokken rijden. Dat houdt in dat er gedurende een x aantal minuten een specifiek wattage getrapt moet worden. De trainingen in Apeldoorn zullen ongeveer 2 uur duren. Naast de trainingen op de baan komen er meerdere testmomenten waarin de progressie wordt gemeten”, valt er te lezen.

Op dit moment staan het NK tijdrijden en de Chrono des Nations op het wedstrijdprogramma van Reus. ‘Project 56.000’ gaat hoe dan ook door.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen